Home Locaties Wonen Stadskanaal

Wonen Stadskanaal

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in Stadskanaal. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Voor wie is Wonen Stadskanaal?

Wonen Stadskanaal biedt begeleiding en ondersteuning in het dagelijks leven en in de woonsituatie aan volwassenen met psychische problematiek die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Wonen Stadskanaal biedt 24 uurs en ondersteunt de cliënt bij het herstel, zodat deze weer zo zelfstandig mogelijk in het leven komt te staan. De begeleiding die Wonen Stadskanaal biedt is afhankelijk van de ondersteuningsvraag van de cliënt. De begeleiding kan zich bijvoorbeeld richten op financiën, (vrijwilligers-)werk, relaties, geestelijke en / of lichamelijke gezondheid en huishouding.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Het kerngebouw het Hofje ligt in de Parkwijk direct achter het Julianapark. Op loopafstand is het centrum van Stadskanaal met supermarkten en diverse andere winkels.

In de woonwijken van Stadskanaal heeft de woonafdeling verschillende woningen met of zonder tuin. Een aantal woningen liggen dichtbij het Hofje. Ook zijn er een aantal woningen die verder van het Hofje zijn. Deze zijn geschikt voor mensen die minder begeleiding nodig hebben.

In het kerngebouw zijn elf appartementen die bestaan uit een woon/slaapkamer met eigen toilet en douche. Het Hofje heeft twee grote algemene ruimtes waar activiteiten plaatsvinden, zoals koken en leefstijlactiviteiten.

De begeleiding is in het Hofje aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een slaapdienst.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.