Beschermd Wonen Tuinwijk

Beschermd Wonen Tuinwijk

BW Tuinwijk is een woonvorm voor volwassenen die begeleiding nodig hebben vanwege psychiatrische problematiek.

Voor wie is Beschermd Wonen Tuinwijk bedoeld?

Beschermd Wonen Tuinwijk is bedoeld voor mensen met een psychiatrische aandoening. Wij bieden hulp op het gebied van wonen en de dagelijkse dingen die daarbij komen kijken.

Welke begeleiding biedt Beschermd Wonen Tuinwijk?

Het team van Tuinwijk biedt ondersteuning bij alle onderdelen van het dagelijks leven. Zoals hulp bij het vinden van de juiste daginvulling, zelfzorg en huishouden. Maar bijvoorbeeld ook bij lichte administratieve zaken en het delen van medicatie. We werken samen met FACT Centrum en een FACT-team van Lentis.

Bewoner zijn ook welkom als ze geen behandeling hebben of een ander behandelteam wensen.

Hoe ziet de afdeling eruit?

BW Tuinwijk zit aan de Concordiastraat aan de noordkant van de stad Groningen. De begeleiding en de inloop zitten aan het begin van de straat aan de spoorzijde.

Aan de overkant van de straat huurt Lentis een blok huizen van de Huismeesters, een woningcorporatie in Groningen. In totaal zijn er 11 twee-persoonswoningen en meerdere losse appartementen.

Het team van Tuinwijk is voor ambulante begeleiding op meerdere plekken in de stad actief. Het kantoor aan de Concordiastraat is onze uitvalsbasis.

Aanmelden

Aanmelden gaat via je huisarts of behandelaar.

Verwijzers kunnen een aanmelding sturen naar  aanmeldingwonen@lentis.nl. Ook voor vragen kan je contact opnemen via dit e-mailadres. Binnen 2 weken na ontvangst van de aanmelding nemen wij contact op met de verwijzer