Home Locaties Wonen Groningen – Tuinwijk

Wonen Groningen – Tuinwijk

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in de Tuinwijk. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Voor wie is Wonen Tuinwijk?

Wonen Tuinwijk is een beschermde woonvorm voor volwassenen die begeleiding nodig hebben op basis van psychiatrische problematiek. Het team van Tuinwijk biedt ondersteuning in alle facetten van het dagelijks leven, zoals hulp bij het vinden van de juiste daginvulling, zelfzorg en huishouden. Maar bijvoorbeeld ook bij lichte administratieve zaken en het delen van medicatie.

Hoe ziet de afdeling eruit?

BW Tuinwijk zit aan de Concordiastraat aan de noordkant van de stad Groningen. De begeleidingspost en de inloop zitten aan de begin van de straat aan de spoorzijde. Aan de overkant van de straat huurt Lentis een blok huizen van de Huismeesters, een woningcorporatie in Groningen. In totaal zijn er 11 twee-persoonswoningen en meerdere losse appartementen.

Het team van Tuinwijk is voor ambulante begeleiding op meerdere plekken in de stad actief, waarbij het kantoor aan de Concordiastraat de uitvalsbasis is. De begeleiding en de inloop zitten aan het begin van de straat. Begeleiding is aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een nachtdienst die bij nood op afroep beschikbaar is voor alle woonlocaties in Groningen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.