Home Locaties Wonen Warffum (voorheen Uithuizen)

Wonen Warffum (voorheen Uithuizen)

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in Warffum. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Wonen Uithuizen (De Tille) is sinds april 2023 tijdelijk naar Warffum verhuisd vanwege sloop en herbouw van de locatie in Uithuizen.

Voor wie is Wonen Warffum?

Wonen Warffum is een woonafdeling voor volwassenen die, door psychische problemen, soms in combinatie met verslavingsproblematiek, voor langere tijd begeleiding nodig hebben. Er wordt samenhangende ondersteunende begeleiding geboden op verschillende leefgebieden (o.a. wonen, financiën, recreatie, werk/opleiding/dagbesteding, sociale contacten). Cliënten worden ondersteunt bij een zo zelfredzaam mogelijk leven.

Hoe ziet de afdeling eruit?

De Tille ligt in een rustige omgeving aan de rand van het dorp Uithuizen. Winkels en het treinstation zijn op loopafstand (ca. 15 min). Bewoners hebben een eigen woon/slaapkamer met toilet. Sommige kamers hebben een eigen douche. Voor de anderen is er een gezamenlijke badkamer. Er zijn verschillende huiskamers waar dagelijks met begeleiding wordt gekookt. Dagbesteding bieden wij aan in ons activiteitencentrum. Er is een grote inloopruimte waar bewoners dagelijks terecht kunnen voor koffie/thee. Hier wordt ook gezamenlijk TV gekeken.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.