Home Locaties Wonen Winschoten – Engelsestraat

Wonen Winschoten – Engelsestraat

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in de Engelsestraat in Winschoten. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Voor wie is Wonen Winschoten?

Bij de Engelsestraat kan men terecht als er sprake is van een psychiatrische stoornis en iemand voor langere tijd aangewezen is op zorg. Er is ondersteuning nodig bij het behouden en vergroten van de zelfredzaamheid in het dagelijks leven.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Het kerngebouw staat in het centrum van Winschoten, op 5 minuten lopen van de Langestraat. Er is een ruime gezamenlijke huiskamer met keuken. Waar iedere dag van de week wordt gekookt door cliënten met behulp van begeleiding. In de huiskamer draagt iedereen een steentje bij en heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid als men mee eet op de groep. De huiskamer dient ook als ontmoetingsplek en is de gehele dag open, men kan mede cliënten ontmoeten en gezamenlijk koffie/thee drinken.

Er is een ruime tuin, die samen met cliënten wordt onderhouden. Zo staat in de tuin ook een kas en een groentetuin. Daarnaast lopen er in de tuin kippen, die voor de nodige gezelligheid zorgen. In het kerngebouw zijn 17 kamers, die verschillen van grootte. Alle kamers zijn voorzien van eigen keukenblok en badkamer. Daarnaast staat er een appartement in de tuin. Er zijn  verschillende 1-persoons appartementen in de wijk, waar de begeleiding voor wordt verzorgd.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.