Home Locaties Wonen Engelsestraat Winschoten

Wonen Engelsestraat Winschoten

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in de Engelsestraat in Winschoten. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Het gebouw aan de Engelsestraat staat in het centrum van Winschoten. Op loopafstand vind je winkels, het treinstation en diverse andere faciliteiten.

Er is een ruime gezamenlijke huiskamer met keuken, waar iedere dag wordt gekookt door bewoners met behulp van de begeleiding. In de huiskamer draagt iedereen een steentje bij. Als je mee eet op de groep heb je een eigen taak.

De huiskamer is ook een ontmoetingsplek. Je kunt er de hele dag terecht om medebewoners te ontmoeten en gezamenlijk koffie/thee te drinken. Er is een ruime tuin, die samen met bewoners wordt onderhouden. Zo staat in de tuin een kas en is er een groentetuin. Daarnaast lopen er kippen in de tuin, die voor de nodige gezelligheid zorgen.

In het kerngebouw zijn 17 kamers, die verschillen van grootte. Alle kamers zijn voorzien van eigen keukenblok en badkamer. Daarnaast staat er een appartement in de tuin. Ook zijn er één-persoons appartementen in de wijk, waar de begeleiding langskomt om te ondersteunen.

De begeleiding is in het gebouw aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een slaapdienst en een wakkere nachtdienst die bij nood op afroep beschikbaar is.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.