Clubhuis de horizon aangepast

Clubhuis de Horizon

Clubhuis de Horizon is een gemeenschap voor mensen van 16 tot 100 jaar met een psychiatrische achtergrond. Gezamenlijk houden de clubhuisleden en begeleiding het clubhuis draaiende. In Clubhuis de Horizon is ook de GGZ-inloop van de gemeente Oldambt gevestigd. Iedereen uit de gemeente kan vrij in- en uitlopen voor een kop koffie, een praatje, activiteiten of een spelletje.

Voor wie is Clubhuis de Horizon bedoeld?

De Horizon is een gemeenschap voor mensen van 16 tot 100 jaar met een psychiatrische achtergrond. Gezamenlijk houden de clubhuisleden en stafleden (begeleiding) het clubhuis draaiende. Dit leidt tot sociale contacten, steun en zingeving. Het isolement dat vaak samen gaat met psychische kwetsbaarheden wordt zo doorbroken.

Het clubhuis werkt volgens het internationale Clubhuismodel. Het is een plek om te ontdekken wat iemand nog wél kan, in plaats van te focussen op de beperking die iemand heeft.

In Clubhuis de Horizon is ook de GGZ-inloop van de gemeente Oldambt gevestigd.  Iedereen uit de gemeente kan vrij in- en uitlopen voor een kop koffie, een praatje, activiteiten of een spelletje. Het is ook mogelijk het clubhuis en de inloop te combineren.

Om bij ons te komen hoef je niet per se in zorg te zijn bij Lentis.

Welke begeleiding biedt het Clubhuis?

Bij De Horizon werken agogisch begeleiders, verpleegkundigen en social workers. Wij geloven in een gelijkwaardige relatie tussen begeleider en cliënt. De bezoekers van ons clubhuis noemen wij dan ook leden.

Wij bieden geen behandeling aan. Wij zijn er juist op gericht om die focus van behandeling en begeleiding weg te nemen. Bij ons draait het om iemands mogelijkheden.

Hoe ziet het Clubhuis eruit?

Ons clubhuis staat in het centrum van Winschoten in het oude gebouw van de Winschoter Courant. Zowel het treinstation als verschillende busstations zijn dichtbij.|

We hebben drie verdiepingen in ons gebouw. Beneden vind je een computerwinkel en de balie met administratieve werkzaamheden. Dit zijn beide werkafdelingen waar onze leden kunnen werken. Er is beneden ook een zaal. Deze kan verhuurd worden binnen Lentis of aan andere partijen. In de zaal organiseren we soms een activiteit.

Op de eerste verdieping is onze algemene inloop met gezellige plekken om te zitten. Hier hebben we ook onze vergaderingen en eten we tussen de middag samen.

Er zijn verschillende ruimtes met computers waar iedereen gebruik van mag maken. Ook is hier een computerwerkplaats, waar leden computers repareren.

Een andere werkafdeling is de bar, waar koffie en thee wordt geschonken. Op de eerste verdieping zit ook de keuken. Hier bereiden we elke dag lekkere dingen voor de lunch. Dit kan een pannenkoek of een lekker broodje zijn, maar we bieden ook drie keer per week een warme maaltijd aan.

Op de tweede verdieping bevinden zich nog een administratieve afdeling en een repro-afdeling, waar boekjes, folders en posters worden gecreëerd.

Aanmelden

Het lidmaatschap voor het clubhuis is vrijwillig. Leden hebben geen verplichting om naar het clubhuis te komen en bepalen zelf aan welke werkzaamheden en activiteiten ze deelnemen.

Door deze vrijheid kunnen leden experimenteren met het maken van keuzes.

Wil je meer weten over een lidmaatschap? Kijk op onze website