Home Locaties Clubhuis de Horizon

Clubhuis de Horizon

Voor wie is Clubhuis de Horizon bedoeld?

Clubhuis de Horizon is een gemeenschap voor mensen vanaf 16 jaar met een psychiatrische kwetsbaarheid. Het is een plek om te ontdekken wat iemand nog wél kan, in plaats van te focussen op de beperking die iemand heeft. Gezamenlijk houden de clubhuisleden en begeleiding het clubhuis draaiende. In Clubhuis de Horizon is ook de GGZ-inloop van de gemeente Oldambt gevestigd. Iedereen uit de gemeente kan vrij in- en uitlopen voor een kop koffie, een praatje, activiteiten of een spelletje.

Hoe ziet het clubhuis eruit?

Ons clubhuis staat in het centrum van Winschoten in het oude gebouw van de Winschoter Courant. Zowel het treinstation als verschillende busstations zijn dichtbij.|

We hebben drie verdiepingen in ons gebouw. Beneden vind je een computerwinkel en de balie met administratieve werkzaamheden. Dit zijn beide werkafdelingen waar onze leden kunnen werken. Er is beneden ook een zaal. Deze kan verhuurd worden binnen Lentis of aan andere partijen. In de zaal organiseren we soms een activiteit.

Op de eerste verdieping is onze algemene inloop met gezellige plekken om te zitten. Hier hebben we ook onze vergaderingen en eten we tussen de middag samen.

Er zijn verschillende ruimtes met computers waar iedereen gebruik van mag maken. Ook is hier een computerwerkplaats, waar leden computers repareren.

Een andere werkafdeling is de bar, waar koffie en thee wordt geschonken. Op de eerste verdieping zit ook de keuken. Hier bereiden we elke dag lekkere dingen voor de lunch. Dit kan een pannenkoek of een lekker broodje zijn, maar we bieden ook drie keer per week een warme maaltijd aan.

Op de tweede verdieping bevinden zich nog een administratieve afdeling en een repro-afdeling, waar boekjes, folders en posters worden gecreëerd.

Bekijk hier de video van het clubhuis

Aanmelden

Het lidmaatschap voor het clubhuis is vrijwillig. Leden hebben geen verplichting om naar het clubhuis te komen en bepalen zelf aan welke werkzaamheden en activiteiten ze deelnemen. Door deze vrijheid kun je experimenteren met het maken van keuzes.

Wil je meer weten over een lidmaatschap? Kijk op onze website.