De Helix

De Helix

De Helix is een woonafdeling voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar die intensieve begeleiding nodig hebben. Wij helpen bij de dagelijkse bezigheden en werken toe naar zelfstandig wonen.

Voor wie is Helix bedoeld?

Bij De Helix begeleiden we jongeren tussen de 18 en 25 jaar die intensieve begeleiding nodig hebben. Bij De Helix is het een voorwaarde dat de bewoner bezig is (of wil zijn) met zijn eigen ontwikkeling.  Bijvoorbeeld door het volgen van een studie of een andere vaste invulling van de dag.

Welke begeleiding biedt Helix?

De Helix biedt intensieve begeleiding bij alle dagelijkse bezigheden van jongeren volgens een afgesproken plan. We werken toe naar zo zelfstandig mogelijk wonen.

Hoe ziet het verblijf eruit?

De Helix is een nieuwbouwtoren in de wijk De Hoogte aan de noordkant van de stad Groningen. Het gebouw is van Nijestee en het biedt woonruimte aan ruim 200 jongeren. Lentis is huurder van de tweede en derde verdieping. En zijn 21 kamers voor jongeren. 8 kamers met een woonkamer en een aparte slaapkamer en 13 studio’s.

Alle kamers hebben een eigen keukenblok en badkamer met toilet.

Aanmelden

Een aanmelding gaat via je huisarts of behandelaar.

Aanmelden voor de afdelingen Wonen Groningen, Uithuizen, Delfzijl, Winschoten en Stadskanaal kan via aanmeldingwonen@lentis.nl. Ook voor vragen kan je contact opnemen via dit e-mailadres. Binnen 2 weken na ontvangst van de aanmelding nemen wij contact op met de verwijzer