Home Locaties De Helix Groningen

De Helix Groningen

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd (maximaal twee jaar) niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in de Helix. Lees hier meer over Wonen bij Lentis. Bij de Helix is het een voorwaarde dat je een opleiding volgt, aan het werk bent of anderszins een zinvolle daginvulling doet (of dit binnen zes maanden wilt realiseren).

Hoe ziet de afdeling eruit?

De Helix is een nieuwbouwtoren in de wijk De Hoogte aan de noordkant van de stad Groningen. Het gebouw is van Nijestee en het biedt woonruimte aan ruim 200 jongeren. Lentis is huurder van de tweede en derde verdieping. En zijn 21 kamers voor jongeren. 8 kamers met een woonkamer en een aparte slaapkamer en 13 studio’s. Alle kamers hebben een eigen keukenblok en badkamer met toilet.

De begeleiding is in het gebouw aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een slaapdienst in het gebouw aanwezig en is er een wakkere nachtdienst die bij nood op afroep beschikbaar is voor alle woonlocaties in Groningen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.