Home Locaties Wonen Groningen – de Helix

Wonen Groningen – de Helix

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd (maximaal twee jaar) niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je in aanmerking voor Wonen in de Helix. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Voor wie is Wonen de Helix?

Jongeren tussen de 18 en 25 jaar die intensieve begeleidingsvraag hebben. Bij de Helix is een voorwaarde dat de bewoner qua dag invulling ontwikkelingsgericht bezig is of wil zijn, bijvoorbeeld door het volgen van een studie of een andere vaste invulling van de dag. Helix biedt intensieve begeleiding bij alle dagelijkse bezigheden van de jongere volgens een afgesproken plan, met als doel toewerken naar zo zelfstandig mogelijk wonen.

Hoe ziet de afdeling eruit?

De Helix is een nieuwbouwtoren in de wijk De Hoogte aan de noordkant van de stad Groningen. Het gebouw is van Nijestee en het biedt woonruimte aan ruim 200 jongeren. Lentis is huurder van de tweede en derde verdieping. En zijn 21 kamers voor jongeren. 8 kamers met een woonkamer en een aparte slaapkamer en 13 studio’s. Alle kamers hebben eigen kookgelegenheid en een eigen toilet.

De begeleiding is in het gebouw aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een slaapdienst in het gebouw aanwezig en is er een wakkere nachtdienst die bij nood op afroep beschikbaar is voor alle woonlocaties in Groningen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.