Lentis - FACT Delfzijl

FACT Delfzijl

Als je psychiatrische problemen hebt, kunnen deze gevolgen hebben voor jouw dagelijks leven. Bij het FACT-team kun je terecht voor gesprekken en hulp op gebied van wonen, dagbesteding, werk, verslaving, financiën et cetera. Delfzijl is een van de FACT-teams van Lentis die behandeling en begeleiding biedt. Wanneer het nodig is, kan de FACT-medewerker bij je langskomen.

Voor wie is FACT Delfzijl bedoeld?

Als je psychische of psychiatrische problemen hebt en deze veel invloed hebben op je dagelijks leven, kun je bij FACT terecht. Bijvoorbeeld ernstige stemmingsklachten, angstklachten of klachten met persoonlijkheids​problematiek. Vaak hebben deze problemen (langdurige) gevolgen voor je dagelijks leven.

Hulp vanuit één team

De afkorting FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. Belangrijk uitgangspunt hiervan is dat onze hulp op gebied van meervoudige en complexe problemen vanuit één team wordt aangeboden. In het team zijn medewerkers met verschillende deskundigheid, hierdoor kunnen zij jou zo goed mogelijk behandelen. De behandeling en begeleiding wordt aan de Jachtlaan in Delfzijl aangeboden. De FACT-medewerker kan wanneer het nodig is bij je langskomen.

Hoe ziet de behandeling bij FACT Delfzijl eruit?

Afhankelijk wat voor jou nodig is, kun je regelmatig gesprekken hebben met een FACT-medewerker. Je kunt terecht voor gesprekken en hulp op gebied van wonen, dagbesteding, werk, verslaving, financiën et cetera. Met behandeling en begeleiding van FACT zorgen wij ervoor dat jij zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

Zo zelfstandig mogelijk leven

De behandeling is veelomvattend en is van toepassing op alle FACT-teams. Het doel is om zo zelfstandig mogelijk te leven, met zo weinig mogelijk professionele ondersteuning. Om meer te lezen kun je onze behandelpagina over FACT bekijken.

Hoe kan ik mij aanmelden bij FACT Delfzijl?

Als je tussen de 18 en 65 jaar bent, kun je door een verwijzer worden aangemeld. Dit kan bijvoorbeeld jouw huisarts zijn. Soms kom je bij FACT nadat je behandeling bij een andere Lentis-afdeling is afgelopen. Als je bent doorverwezen, krijg je een intakegesprek. Hierin wordt besproken welke behandeling bij jou past en op welke levensgebieden, zoals wonen, werken of leren, het FACT-team jou ondersteuning en zorg kan bieden. Samen met jou wordt een behandelplan opgesteld hoe wij het beste kunnen werken aan jouw problemen.

Persoonlijke behandelaar

Na het gesprek krijg je een persoonlijke behandelaar. Ook kan het zijn dat er meer hulpverleners uit het FACT-team bij jouw zorg zijn betrokken.

Praktische informatie

FACT Delfzijl is gevestigd naast het ziekenhuis. Als je met de auto komt, kun je het beste de borden naar het ziekenhuis volgen. Er is een ruime parkeerplaats rondom het gebouw van Lentis. Hier kun je gratis parkeren. Op de fiets en met openbaar vervoer is de Jachtlaan ook goed bereikbaar.

#

Delfzijl Jachtlaan zijaanzicht