Lentis - FACT Veendam

FACT Veendam

Als je psychiatrische problemen hebt, kunnen deze gevolgen hebben voor jouw dagelijks leven. Bij het FACT-team kun je terecht voor gesprekken en hulp op gebied van wonen, dagbesteding, werk, verslaving, financiën et cetera. Veendam is een van de FACT-teams van Lentis die behandeling en begeleiding biedt. Wanneer het nodig is, kan de FACT-medewerker bij je langskomen.

Voor wie is FACT Veendam bedoeld?

Als je psychische of psychiatrische problemen hebt en deze veel invloed hebben op je dagelijks leven, kun je bij FACT terecht. Bijvoorbeeld ernstige stemmingsklachten, angstklachten of klachten met persoonlijkheids​problematiek. Vaak hebben deze problemen (langdurige) gevolgen voor je dagelijks leven.

De afkorting FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. Belangrijk uitgangspunt hiervan is dat onze hulp op gebied van meervoudige en complexe problemen vanuit één team wordt aangeboden. In het team zijn medewerkers met verschillende deskundigheid, hierdoor kunnen zij jou zo goed mogelijk behandelen. De behandeling en begeleiding wordt op de Lentis-locatie in Veendam aangeboden. De FACT-medewerker kan wanneer het nodig is bij je langskomen.

Hoe ziet de behandeling bij FACT Veendam eruit?

Afhankelijk wat voor jou nodig is, kun je regelmatig gesprekken hebben met een FACT-medewerker. Je kunt terecht voor gesprekken en hulp op gebied van wonen, dagbesteding, werk, verslaving, financiën etcetera. Met behandeling en begeleiding van FACT zorgen wij ervoor dat jij zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

De behandeling is veelomvattend en is van toepassing op alle FACT-teams. Het doel is om zo zelfstandig mogelijk te leven, met zo weinig mogelijk professionele ondersteuning. Om meer te lezen kun je onze behandelpagina over FACT bekijken.

Behandelingen bij FACT:

Hoe kan ik mij aanmelden bij FACT Veendam?

Als je tussen de 18 en 65 jaar bent, kun je door een verwijzer worden aangemeld. Dit kan bijvoorbeeld jouw huisarts zijn. Soms kom je bij FACT nadat je behandeling bij een andere Lentis-afdeling is afgelopen. Als je bent doorverwezen, krijg je een intakegesprek. Hierin wordt besproken welke behandeling bij jou past en op welke levensgebieden, zoals wonen, werken of leren, het FACT-team jou ondersteuning en zorg kan bieden. Samen met jou wordt een behandelplan opgesteld hoe wij het beste kunnen werken aan jouw problemen.

Na het gesprek krijg je een persoonlijke behandelaar. Ook kan het zijn dat er meer hulpverleners uit het FACT-team bij jouw zorg zijn betrokken.

Praktische informatie

Voor de deur van de Lentis-locatie in Veendam is ruime parkeergelegenheid. Je kunt hier gratis parkeren als je met de auto komt. Ook met openbaar vervoer en de fiets is de locatie goed bereikbaar.

#