Fact Winschoten

FACT Winschoten

Als je psychiatrische problemen hebt, kunnen deze gevolgen hebben voor jouw dagelijks leven. Bij het FACT-team kun je terecht voor gesprekken en hulp op gebied van wonen, dagbesteding, werk, verslaving, financiën etcetera. Winschoten is een van de FACT-teams van Lentis die behandeling en begeleiding biedt. Wanneer het nodig is, kan de FACT-medewerker bij je langskomen.

Vanaf 17 juni 2019 vinden de meeste behandelingen bij Lentis in Oldambt plaats in één van de GGZ Wijkteams in Oldambt.

Voor wie is FACT Winschoten bedoeld?

Als je psychische of psychiatrische problemen hebt en deze veel invloed hebben op je dagelijks leven, kun je bij FACT terecht. Bijvoorbeeld ernstige stemmingsklachten, angstklachten of klachten met persoonlijkheids​problematiek. Vaak hebben deze problemen (langdurige) gevolgen voor je dagelijks leven.

De afkorting FACT staat voor Functie Assertive Community Treatment. Belangrijk uitgangspunt hiervan is dat onze hulp op gebied van meervoudige en complexe problemen vanuit één team wordt aangeboden. In het team zijn medewerkers met verschillende deskundigheid, hierdoor kunnen zij jou zo goed mogelijk behandelen. De behandeling en begeleiding wordt op de Lentis-locatie in Winschoten aangeboden. De FACT-medewerker kan wanneer het nodig is bij je langskomen.

Hoe ziet de behandeling bij FACT Winschoten eruit?

Afhankelijk wat voor jou nodig is, kun je regelmatig gesprekken hebben met een FACT-medewerker. Je kunt terecht voor gesprekken en hulp op gebied van wonen, dagbesteding, werk, verslaving, financiën etcetera. Met behandeling en begeleiding van FACT zorgen wij ervoor dat jij zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

De behandeling is veelomvattend en is van toepassing op alle FACT-teams. Het doel is om zo zelfstandig mogelijk te leven, met zo weinig mogelijk professionele ondersteuning. Om meer te lezen kun je onze behandelpagina over FACT bekijken.

Hoe kan ik mij aanmelden bij FACT Winschoten?

Als je tussen de 18 en 65 jaar bent, kun je door een verwijzer worden aangemeld. Dit kan bijvoorbeeld jouw huisarts zijn. Soms kom je bij FACT nadat je behandeling bij een andere Lentis-afdeling is afgelopen. Als je bent doorverwezen, krijg je een intakegesprek. Hierin wordt besproken welke behandeling bij jou past en op welke levensgebieden, zoals wonen, werken of leren, het FACT-team jou ondersteuning en zorg kan bieden. Samen met jou wordt een behandelplan opgesteld hoe wij het beste kunnen werken aan jouw problemen.

Na het gesprek krijg je een persoonlijke behandelaar. Ook kan het zijn dat er meer hulpverleners uit het FACT-team bij jouw zorg zijn betrokken.

Praktische informatie

In Winschoten is de Lentis-locatie bij verscheidende rotondes aangegeven. FACT is gevestigd in het Atrion (polikliniek). Er is ruime parkeergelegenheid waar je gratis kunt parkeren. Ook met openbaar vervoer en op de fiets is de locatie goed bereikbaar.

#

Wachtkamer FACT Winschoten

Feedback