In het begin krijg je de tijd om te wennen en proberen we samen beter zicht te krijgen in je wensen, mogelijkheden, beperkingen, sociale vaardigheden, kwetsbaarheid en psychisch functioneren. Regelmatig vinden er gesprekken plaats tussen jou en je verpleegkundig coach, behandelaar, eventueel andere zorgverleners en familie. In dergelijke gesprekken worden de behandelafspraken en jouw behandelplan besproken, geëvalueerd en bijgesteld. Doorgaans vinden deze gesprekken plaats in het fasehuis en soms bij jouw FACTmedewerker in de buurt.
We gaan samen werken aan doelen afgestemd op jouw situatie. Voorbeelden van doelen zijn:
- Het (opnieuw) ontdekken van je kwaliteiten en mogelijkheden
- Het vergroten van je zelfvertrouwen
- Het leren accepteren dat je ziekte soms beperkingen met zich meebrengt
- Het leren omgaan met medicatie en de eventuele bijwerkingen
- Het vinden en vasthouden van een passende en haalbare daginvulling
- Het aangaan en onderhouden van sociale contacten
- Het leren omgaan met regelzaken en financiën
Bij het opstellen van jouw doelen, kijken wij vooral naar wat je nog wel kan. Wij helpen jou om meer regie en controle te krijgen over jouw ziekte en meer te genieten van het leven.
Na verloop van tijd heb jij je doelen behaald en ga je zelfstandig wonen of wonen in een beschermde woonvorm. Na behandeling in het fasehuis blijf je bij FACT in zorg. De FACT begeleider blijft contact met je houden. We streven naar een behandeling van negen maanden. Vaak kun je na dit traject overstappen naar zelfstandig of beschermd wonen.
Behandelingen bij Hostel
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk en deze worden afgestemd op jouw wensen. Tijdens je verblijf werken we aan vaardigheden die je nodig hebt voor kameronderhoud, boodschappen doen, koken, kleding wassen, zelfzorg en andere praktische vaardigheden. Daarnaast worden sociale vaardigheidstrainingen aangeboden. Ook is er psycho-educatie en zijn er verschillende bewegingsactiviteiten waaronder zwemmen, wandelen en psychomotore therapie.
Het team van Hostel
Binnen het fasehuis wordt gewerkt met het coach-principe. Je bent zelf gemotiveerd om aan je doelen te werken en je wordt daarbij ondersteund door een professionele coach.
Het team bestaat uit een verpleegkundig coach, maatschappelijk werker, verpleegkundig specialist, leerling verpleegkundigen, assistent coach en een teamleider. Je krijgt een persoonlijk coach en behandelaar. Je persoonlijk coach is je eerste aanspreekpunt en coördineert de zorg rondom jou.