Home Locaties Het Hostel

Het Hostel

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in het Hostel. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Het Hostel zit in de wijk Paddepoel in het nieuwbouwpand Atlas. Het pand is van woningcorporatie Nijestee en biedt huisvesting aan ruim 100 jongeren. Op korte afstand vind je winkelcentrum Paddepoel.

Op deze locatie huurt Lentis op de eerste en tweede verdieping drie compartimenten van 7 kamers, bedoeld voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Elk compartiment heeft een gezamenlijke woonkeuken waar alle 7 bewoners gebruik van kunnen maken. Daar wordt ook gekookt. Dit houdt niet automatisch in dat er gezamenlijk gegeten wordt. Elke kamer heeft eigen sanitair.

De begeleiding is in het gebouw aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een nachtdienst die bij nood op afroep beschikbaar is voor alle woonlocaties in Groningen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.