Hostel

Het Hostel

Het Hostel is een woonvorm in Groningen voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Het is een veilige plek waar jongeren ondersteuning krijgen om uiteindelijk weer zelfstandig te kunnen wonen.

Voor wie is het Hostel bedoeld?

Het Hostel is er voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar die intensieve begeleiding nodig hebben.

Begeleiding bij het Hostel

Het Hostel biedt intensieve begeleiding bij alle dagelijkse bezigheden van de cliënt. We werken volgens een vaste structuur. Het doel is om toe te werken naar zelfstandig wonen.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Het Hostel zit in de wijk Paddepoel (Groningen) in het nieuwbouwpand Atlas. Het pand is van woningcorporatie Nijestee en biedt huisvesting aan ruim 100 jongeren. Lentis huurt op de eerste en tweede verdieping drie compartimenten van 7 kamers. Elk compartiment heeft een woonkeuken waar alle 7 bewoners gebruik van kunnen maken. Daar wordt ook gekookt. Dit houdt niet automatisch in dat er gezamenlijk gegeten wordt. Elke kamer heeft eigen sanitair.

Aanmelden

Aanmelden voor de afdelingen Wonen Groningen, Uithuizen, Delfzijl, Winschoten en Stadskanaal kan via aanmeldingwonen@lentis.nl. Ook voor vragen kan je contact opnemen via dit e-mailadres. Binnen 2 weken na ontvangst van de aanmelding nemen wij contact op met de verwijzer.