IHT Groningen Buitenkant

IHT Groningen

IHT (Intensive Home Treatment) heeft als doel een crisis snel op te lossen en patiënten te helpen bij herstel, zo mogelijk in de thuissituatie. Dit omdat een crisisbehandeling thuis vaker leidt tot betere kansen op herstel en minder opnames. IHT teams leveren kortdurende, intensieve ambulante zorg van maximaal zes weken.

Hoe helpt IHT?

Het IHT team bestaat uit verschillende ggz-professionals. Het team kan snel reageren op een psychiatrische crisissituatie. Het maakt niet uit wat voor klachten of welke diagnose je hebt. De verwijzer meldt je aan voor een IHT behandeling. Dit kan bijvoorbeeld je huisarts zijn of een behandelaar bij een GGZ-organisatie. Er wordt dan direct bekeken of een IHT behandeling geschikt is.

De patiënt en haar omgeving staat hierbij centraal. Er wordt samen met de mensen in zijn of haar omgeving gewerkt aan de behandeling. Dit kan dagelijks, meerdere keren per dag, ’s avonds en in het weekend.

Behandeling IHT?

Het IHT team biedt de behandeling aan op een plek waar je je het meest veilig voelt. De behandeling is kortdurend, intensief en duurt maximaal zes weken. Tijdens die periode evalueert het IHT steeds de geboden begeleiding en behandeling. Samen met de patiënt wordt besproken hoe de vervolgbehandeling eruit komt te zien.

Praktische informatie

Aanmelden

Om je aan te melden voor IHT heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Wil je meer informatie? Bellen met IHT Groningen mag natuurlijk altijd, telefoon (050 – 522 37 22) of mailen.

Kosten

In principe wordt IHT zorg, specialistische zorg, door alle verzekeraars vergoed. We raden je wel aan om dit voorafgaand aan de intake bij je verzekeraar te checken. Je verzekeraar brengt eigen risico in rekening.

Team

#