Kliniek aan de Hereweg in Groningen

Kliniek Groningen afdeling Algemeen Crisis

De Afdeling Algemeen Crisis is er voor je als je een ernstig psychiatrische stoornis hebt en een opname binnen een kliniek nodig is. Bijvoorbeeld omdat je een ernstige depressie hebt, je veel aan zelfmoord denkt of omdat je hevige stemmingswisselingen hebt. Onze afdeling biedt 24 uurs acute psychiatrische zorg.

Voor wie is de afdeling Algemeen Crisis bedoeld?

Je kunt worden opgenomen op de afdeling Algemeen Crisis als  je toestandsbeeld ernstig is. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van

  • een psychose
  • een manie (je bent erg gedreven)
  • hevige stemmingswisselingen
  • een ernstige depressie
  • veel aan zelfmoord denken

Ook is het mogelijk dan je inmiddels in behandeling bent bij een andere afdeling van Lentis en je een kortdurende opname nodig hebt. Je kunt ook op onze afdeling opgenomen worden wanneer je in behandeling bent bij ander zorgprogramma binnen de kliniek.

Vaak is het zo dat wanneer je op de afdeling Algemeen Crisis opgenomen bent je een juridische maatregel (IBS of RM) hebt. Dit betekent dat je onvrijwillig opgenomen bent bij de afdeling Algemeen Crisis. De afdeling beschikt over negen open bedden en negen gesloten bedden.

Betekenis van een opname bij de afdeling Algemeen Crisis

Wanneer je wordt opgenomen binnen bij de afdeling Algemeen Crisis is er over het algemeen sprake van een ernstige en bedreigende situatie, hetzij voor jou als patiënt of voor jouw omgeving. Vaak is er al een een hoop gebeurd in je directe omgeving, bijvoorbeeld met je gezin, je familie en de buurt waar je woont.

Als je wordt opgenomen binnen de afdeling Algemeen Crisis, kan het zijn dat je niet goed inziet dat je een psychiatrische ziekte hebt. Dit ontbreken van inzicht in je ziekte brengt de nodige problemen met zich mee. Jouw omgeving maakt zich vaak grote zorgen en ziet een opname binnen de afdeling Algemeen Crisis meestal wel als noodzaak.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de afdeling Algemeen Crisis?

Je kunt je niet zelf aanmelden bij de afdeling Algemeen Crisis. Als je bij ons terechtkomt, is je situatie vaak zo ernstig dat je verplichte zorg nodig hebt.

Praktische informatie

Parkeren

Parkeren kan bij kliniek Groningen het beste bij het parkeerterrein Zaanstraat. Van daar loop je in 10 minuten naar de kliniek. Wil je gebruik maken van het parkeerterrein bij de kliniek? Maandag t/m vrijdag van 7.00-16.00 uur is het betaald parkeren. De eerste 90 minuten zijn gratis, daarna betaal je € 1,50 per uur. Hou rekening met wachttijden, er is beperkte parkeerruimte.

Bereikbaarheid met OV

Het hoofdstation van Groningen bevindt zich op minder dan tien minuten lopen van onze kliniek.

Bezoektijden

Patiënten die opgenomen zijn in de kliniek mogen bezoek ontvangen. De bezoektijden zijn van 14.00-17.00 uur en van 19.00- 21.00 uur. In het weekend zijn de bezoektijden ruimer, hierover kan je met de verpleegkundige overleggen. Als je vragen hebt, bekijk de veelgestelde vragen: