Kliniek aan de Hereweg in Groningen

Kliniek Groningen afdeling Psychosen

TOPGGzOp de psychose afdeling van de Kliniek in Groningen word je opgenomen als je psychotische klachten hebt of hebt gehad. Je kunt in de war zijn of je angstig voelen, bijvoorbeeld omdat je dingen ziet of hoort die door anderen niet waargenomen worden. Op een moment dat je erg in de war bent, lukt het vaak niet om de dagelijkse gang van zaken vol te houden. Bijvoorbeeld werken, eten en drinken of sociale contacten onderhouden. Een korte opname kan dan nodig zijn.

Het Zorgprogramma Psychosen Groningen van Lentis is erkend met het TOPGGz keurmerk.

Hoe ziet een behandeling bij de afdeling psychosen eruit?

Als je bij ons bent opgenomen heb je op de afdeling een eigen slaapkamer, met onder andere een bed, kast, bureau en wastafel. Verder kan je gebruik maken worden van de huiskamer en de keuken, het sanitair en is er een wasmachine/droger aanwezig.

Een plan maken

Tijdens de opname wordt samen met jou en eventueel je naasten een plan gemaakt om (verder) te herstellen. Er wordt gekeken wat het beste voor jou is op gebied van diagnostiek, behandeling en de inhoud hiervan. Je hebt individuele gesprekken met zowel je behandelaar als verpleegkundigen en je wordt lichamelijk gecontroleerd. Activiteiten- en bewegingstherapie maken deel uit van je behandeling.

Persoonlijk begeleiders

Je hebt tijdens de opname twee persoonlijk begeleiders. Dit zijn twee verpleegkundigen; zij houden het verloop van je behandeling in de gaten, spreken je regelmatig en onderhouden contact met jouw naasten.

Contactpersoon

Aan jouw contactpersoon wordt een POM-gesprek aangeboden, omdat we weten dat het voor hen ook moeilijk is wanneer iemand opgenomen wordt. Mocht je kinderen hebben, dan kunnen we ook hier aandacht aan besteden.

Hoe kan ik mij aanmelden bij de afdeling psychosen?

Je kunt je niet zelf aanmelden bij de afdeling psychosen. Je huisarts, specialist of behandelaar binnen Lentis kan je doorverwijzen.

Het team van de afdeling psychosen

Het behandelteam bestaat uit een psychiater, arts(in opleiding), verpleegkundig specialist, maatschappelijk werker, therapeuten en psychiatrisch verpleegkundigen.

Praktische informatie

Parkeren

Parkeren kan bij kliniek Groningen het beste bij het parkeerterrein Zaanstraat. Van daar loop je in 10 minuten naar de kliniek. Wil je gebruik maken van het parkeerterrein bij de kliniek? Maandag t/m vrijdag van 7.00-16.00 uur is het betaald parkeren. De eerste 90 minuten zijn gratis, daarna betaal je € 1,50 per uur. Hou rekening met wachttijden, er is beperkte parkeerruimte.

Bereikbaarheid met OV

Het hoofdstation van Groningen bevindt zich op minder dan tien minuten lopen van onze kliniek.

Bezoektijden

Patiënten die opgenomen zijn in de kliniek mogen buiten de therapieën om bezoek ontvangen. De bezoektijden zijn van 14.00-17.00 uur en van 19.00- 21.00 uur. In het weekend zijn de bezoektijden ruimer, hierover kan je met de verpleegkundige overleggen.

Als je vragen hebt, bekijk de veelgestelde vragen: