Lindenhoek - Afdeling voor vervolgbehandeling in Zuidlaren

Lindenhoek Zuidlaren

De afdeling Lindenhoek is een afdeling voor langdurige vervolgbehandeling voor volwassen patiënten met complexe psychiatrische problemen. Het psychiatrisch beeld van deze patiënten is redelijk stabiel, maar overgang naar een woonvoorziening is nog te vroeg.

Voor wie is Lindenhoek bedoeld?

De afdeling Lindenhoek is een afdeling voor langdurige vervolgbehandeling voor volwassen patiënten met complexe psychiatrische problemen. Het psychiatrisch beeld van deze patiënten is redelijk stabiel, maar overgang naar een woonvoorziening is nog te vroeg.

Lindenhoek biedt ook plaats aan forensisch psychiatrische patiënten. Zij zijn oorspronkelijk afkomstig uit een justitiële setting en zijn voorafgaande aan de plaatsing behandeld geweest op een forensische afdeling binnen Lentis.

Daarnaast heeft Lindenhoek een afdeling Onconventioneel Wonen. Hier wonen patiënten die niet in een groep kunnen leven. Onconventioneel Wonen bestaat uit 5 wooneenheden, welke gesitueerd zijn langs een zandpad aan het begin van het bos op het terrein van Lentis Zuidlaren.

Behandeling bij Lindenhoek

De behandeling op Lindenhoek richt zich op alle aspecten van het leven. De focus ligt op stabilisatie, trainen van vaardigheden en onderzoek naar de meest geschikte woonvorm en voorbereiding daarop. Doelen zijn het bevorderen van gezond gedrag, zelfredzaamheid en aandacht voor mogelijkheden van de patiënt en het leren benutten ervan.

Uiteraard moeten de doelen aansluiten bij de individuele wensen en behoeften van de patiënt. De patiënt wordt zoveel mogelijk betrokken bij zijn behandelproces, evenals zijn familie en/of naastbetrokkenen.

 

Het team van Lindenhoek

Bij uw behandeling is een team van deskundigen betrokken. Zij zijn gespecialiseerd in het omgaan met en in het behandelen van psychiatrische problematiek. Het team bestaat uit verpleegkundigen, psychiater, psycholoog, maatschappelijk werker, activiteitentherapeut en een psychomotorisch therapeut.

Aanmelden

Verwijzers kunnen voor een aanmelding een mail sturen naar het secretariaat ART  ARTsecretariaat@lentis.nl Het secretariaat verwerkt de aanmelding en de verwijzer krijgt een ontvangstbevestiging. Op het eerstvolgende triageoverleg wordt de aanvraag besproken. De week na het overleg nemen we telefonisch of per mail/brief contact op.

Heb je vragen of behoefte aan overleg over een verwijzing? Neem dan gerust contact op met het secretariaat ART per bovenstaande mail of op het telefoonnummer 050-4097419. Zij brengen je met de juiste persoon in contact.

Praktische informatie

Het gebouw Lindenhoek is gelegen op het Lentis-terrein in Zuidlaren. Op loopafstand van de bushalte Tienelsweg. Bij het gebouw is gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Bekijk ook de veelgestelde vragen: