Olmenstaete Lentis Zuidlaren - Wonen & Behandeling

Olmenstaete Zuidlaren

Olmenstaete is er voor patiënten met een zeer intensieve zorgvraag en slaat een brug tussen de intensieve klinische zorg en woonvoorzieningen voor mensen met langdurige (ernstige) psychiatrische problematiek.

Voor wie is Olmenstaete bedoeld?

Wanneer je eerder in intensieve behandeling bent geweest, maar het nog niet mogelijk is om voor een bepaalde vorm van wonen in aanmerking te komen, dan kun je bij Olmenstaete terecht. De afdeling slaat een brug tussen de intensieve klinische zorg en woonvoorzieningen voor chronisch psychiatrische patiënten.

Wonen en behandeling bij Olmenstaete

De behandeling heeft als doel een zo stabiel mogelijk verblijf met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven binnen de gestelde behandelkaders. Daarnaast zal blijven aandacht zijn voor mogelijkheden om de gedragsproblemen te verminderen voor het trainen van (sociale) vaardigheden en toewerken naar een woonsetting. De verwachting is dat deze doelen lange tijd in beslag zullen nemen. Er is sprake van structurering en blijvend direct toezicht.

Aanmelden

Verwijzers kunnen voor een aanmelding een mail sturen naar het secretariaat ART  ARTsecretariaat@lentis.nl Het secretariaat verwerkt de aanmelding en de verwijzer krijgt een ontvangstbevestiging. Op het eerstvolgende triageoverleg wordt de aanvraag besproken. De week na het overleg nemen we telefonisch of per mail/brief contact op.

Heb je vragen of behoefte aan overleg over een verwijzing? Neem dan gerust contact op met het secretariaat ART per bovenstaande mail of op het telefoonnummer 050-4097419. Zij brengen je met de juiste persoon in contact.

Praktische informatie

Het gebouw Olmenstaete is gelegen op het Lentis-terrein in Zuidlaren, op loopafstand van de bushalte Tienelsweg. Bij het gebouw zijn gratis parkeerplaatsen aanwezig.

Bekijk ook de veelgestelde vragen: