De behandeling is gericht op mogelijk herstel of voorkomen van verergering van problemen. We leren u omgaan met de gevolgen van de handicaps. Daarbij gaan we uit van uw mogelijkheden en behoeften. Samen zoeken we naar de juiste behandeling. De doelen leggen we vast in een plan. Het uitgangspunt is dat u zoveel mogelijk weer zelfstandig kunt leven.
De begeleiding bestaat uit persoonlijke verzorging, verpleging, medicijngebruik, diverse behandelmethoden en ondersteuning bij de dagelijkse bezigheden en sociale contacten. De mate van ondersteuning passen we aan de persoonlijke situatie van de patiënt aan.
We willen ook graag de familie en naasten betrekken bij de behandeling, begeleiding en verzorging. Dat doen we als de patiënt daarmee instemt. Daarnaast hebben we oog en oor voor de naaste zelf.
Het team bestaat uit diverse beroepsgroepen, die verschillende taken hebben in de behandeling. U heeft het meest te maken met de verpleegkundigen, verzorgenden en activiteitenbegeleiders. De psychiater, somatisch arts en psycholoog zijn verantwoordelijk voor uw behandeling.
U verblijft op de voortgezette behandelafdeling zolang als nodig is. Dit kan variëren van enkele maanden tot een aantal jaren. Sommige mensen blijven hier voor de rest van hun leven. We zoeken met u en eventueel uw naasten naar een passende woonomgeving, als u onze zorg niet meer nodig heeft. Dit kan een beschermde woonvorm zijn, een verzorgingshuis of verpleeghuis met ondersteuning op maat. We werken nauw samen met andere instellingen die zich richten op de zorg aan ouderen, zoals de kliniek van de Ouderenpsychiatrie en verpleeghuizen.
Uw persoonlijke situatie
De behandeling stemmen we af op uw persoonlijke situatie en we volgen daarbij één van de Lentis zorgpaden. Zorgpaden kunt u zien als een soort onderliggend schema voor de behandeling. Meer informatie over zorgpaden kunt u krijgen via uw behandelaren.