Ouderen Psychiatrie Groningen - Hereweg voorkant gebouw

Polikliniek Ouderenpsychiatrie Groningen

Polikliniek Ouderenpsychiatrie Groningen geeft specialistische behandeling bij ernstige psychische problemen. U krijgt behandeling op maat van deskundige behandelaars.

Voor wie is Polikliniek Ouderenpsychiatrie bedoeld?

U bent 67 jaar of ouder en heeft psychische klachten, zoals bijvoorbeeld:

  • somberheid die al langer duurt of ernstiger wordt
  • paniek- en angstaanvallen
  • dwangmatig gedrag.

U kunt ook last hebben van problemen die het gevolg zijn een ingrijpende gebeurtenis of verlies. Vaak is er sprake van een combinatie van problemen.

Behandelingen bij Polikliniek Ouderenpsychiatrie

Er zijn diverse vormen van hulp mogelijk: onderzoek, advies, psychiatrische behandeling en begeleiding. De behandeling is individueel. Er zijn ook groepsactiviteiten, waaraan u kunt meedoen. We sluiten met de behandeling aan bij uw situatie. We betrekken graag uw naasten bij de behandeling als u dat ook wilt.

Het behandelteam bestaat uit psychiaters, psychologen en verpleegkundigen. U heeft één hoofdbehandelaar. Bij huisbezoek is ook een verpleegkundige uw vaste contactpersoon.

De behandeling duurt van enkele weken tot een aantal maanden. De gesprekken vinden plaats in Groningen, op één van onze andere locaties of bij u thuis.

Meer informatie over de behandeling vindt u op de pagina ‘Ambulante behandeling ouderen’

Hoe kan ik mij aanmelden?

Als u denkt dat u hulp nodig heeft, kunt u met de huisarts bespreken of verwijzing naar Ouderenpsychiatrie noodzakelijk is.

Nadat de huisarts u heeft aangemeld bij de ambulante Ouderenpsychiatrie, wordt u binnen een week uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een behandelaar.

Informatie voor verwijzers vindt u op de pagina Ouderenpsychiatrie

Praktische informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat op telefoonnnumer 050 522 3292, of via e-mail: opwest@lentis.nl.

Als u vragen heeft, bekijk de veelgestelde vragen:

#