Hofje stadskanaal

Wonen Stadskanaal

Heb je begeleiding en ondersteuning nodig in het dagelijks leven en in je woonsituatie? Dan is onze woonlocatie in Stadskanaal wellicht iets voor jou. Wij bieden verschillende vormen van wonen en begeleiding, op meerdere locaties in Stadskanaal.

 

Verschillende woonvormen

Verschillende woonvormen

Lentis Stadskanaal biedt verschillende woonvormen. Afhankelijk van je ondersteuningsvraag kan begeleiding zich op een of meer levensgebieden richten. Denk dan aan financiën, (vrijwilligers-)werk, relaties, geestelijke en/of lichamelijke gezondheid, en huishouding. Wonen Stadskanaal is voor iedereen vanaf 18 jaar met een psychische aandoening die ondersteuning nodig heeft en (nog) niet zelfstandig kan wonen.

Het Hofje

In het kerngebouw het Hofje wonen 11 mensen die begeleiding in de nabijheid nodig hebben. Iedereen beschikt over een klein en overzichtelijk appartement dat bestaat uit een woon- slaapkamer met eigen toilet en douche. Het Hofje heeft 2 grote algemene ruimtes waar activiteiten plaats vinden zoals koken en leefstijlactiviteiten.

Wonen Stadskanaal biedt 24 uurs begeleiding; het kantoor van de begeleiding is in het Hofje. Er is dus dag en nacht iemand beschikbaar: de deur staat vrijwel altijd open als je een vraag hebt, hulp nodig hebt of gewoon even langs wilt komen. In de nacht is er een slaapdienst bereikbaar voor noodgevallen.

Woonwijken

In de woonwijken van Stadskanaal hebben we diverse woningen met of zonder tuin. Een aantal woningen zijn gelegen in de directe nabijheid van het Hofje. Ook hebben we een aantal woningen die verder van het Hofje zijn. Deze zijn geschikt voor mensen die minder behoefte hebben aan begeleiding in de directe nabijheid.

Wat kun je verwachten van Wonen Stadskanaal?

Bij Lentis Stadskanaal ondersteunen we je bij je herstel, zodat je leert om weer zo zelfstandig mogelijk in het leven te staan. De regie ligt bij jou. We gaan uit van jouw mogelijkheden en kwaliteiten. Samen met jou en eventueel je naasten kijken we welke wensen je voor je toekomst hebt en wat je hierbij nodig hebt om dit te verwezenlijken.

Samen maken we afspraken over:

 • Het gebruiken van je medicijnen
 • Het huishouden
 • Het contact met je begeleidingsteam
 • Deelname aan dagbesteding
 • Rekening houden met andere bewoners om prettig samen te wonen

Je mag van Wonen Stadskanaal verwachten:

 • Samen met jou maken we een passend woonbegeleidingsplan. Daarin staan duidelijke afspraken over de zorg en het wonen
 • We zijn bereikbaar en geven duidelijk aan wanneer we beschikbaar voor je zijn
 • We werken samen met jou aan je herstel
 • We betrekken je familie en naasten bij de zorg als jij dat wilt
 • We stimuleren je aan sport te doen en gezond te eten
 • We begeleiden je actief naar een dagbesteding die bij jou past
 • Je krijgt een persoonlijk begeleider als vast aanspreekpunt

 

Welke begeleiding biedt Wonen Stadskanaal?

Het team Wonen Stadskanaal bestaat uit deskundig personeel: verpleegkundigen, agogisch begeleiders en een trajectbegeleider die je op weg kan helpen naar (vrijwilligers-)werk of dagbesteding. Als bewoner heb je een persoonlijk begeleider die samen met jou je wensen en behoeften in kaart brengt

 

Hoe meld ik me aan bij Wonen Stadskanaal?

Wil je je aanmelden bij Wonen Stadskanaal? Dat kan door contact met ons op te nemen. Wij zorgen er dan voor dat onze consulent Beschermd Wonen een gesprek met je voert, waarin jullie het hebben over jouw wensen, behoeften en kwetsbaarheden. Om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor onze voorziening moet je een WMO indicatie hebben. Deze kun je aanvragen bij de gemeente waar je woont.

Nadat je bent aangemeld word je uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Daarin vertellen we je wat je van ons kunt verwachten. Ook is er ruimte voor jou om aan te geven wat je van ons nodig hebt. Tijdens dit gesprek is er een vertegenwoordiger van ons team Woonbegeleiding aanwezig. Als blijkt dat je in aanmerking komt voor Wonen bij Lentis en duidelijk is hoe Lentis je het beste kan begeleiden, ben je van harte welkom bij ons in Stadskanaal.

 

Praktische informatie

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Wonen Stadskanaal: 0599-653901, of via de mail: bwstadskanaal@lentis.nl

Feedback