Hofje stadskanaal

Beschermd Wonen Stadskanaal

Wonen Stadskanaal biedt begeleiding en ondersteuning in de woonsituatie en het dagelijks leven. We zijn er voor volwassenen met psychische problemen die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen.

Welke begeleiding biedt Beschermd Wonen Stadskanaal

Beschermd Wonen Stadskanaal biedt 24 uurs begeleiding. Wij ondersteunen cliënten bij hun herstel, zodat zij weer zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. De begeleiding is afhankelijk van welke ondersteuning de cliënt nodig heeft. Zo helpen wij bijvoorbeeld met de financiën, (vrijwilligers-)werk, relaties, geestelijke en -/ of lichamelijke gezondheid en huishouding.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Het kerngebouw het Hofje ligt in de Parkwijk. Hier wonen 11 mensen waarbij de begeleiding dichtbij nodig is. Iedereen beschikt over een klein en overzichtelijk appartement dat bestaat uit een woon/slaapkamer met eigen toilet en douche. Het Hofje heeft 2 grote algemene ruimtes waar activiteiten plaatsvinden, zoals koken en leefstijlactiviteiten.
In de woonwijken van Stadskanaal heeft Beschermd Wonen Stadskanaal verschillende woningen met of zonder tuin. Een aantal woningen liggen dichtbij het Hofje. Ook zijn er een aantal woningen die verder van het Hofje zijn. Deze zijn geschikt voor mensen die minder begeleiding nodig hebben.

Aanmelden

Aanmelden voor de afdelingen Beschermd Wonen Groningen, Uithuizen, Delfzijl, Winschoten en Stadskanaal kan via aanmeldingwonen@lentis.nl. Ook voor vragen kan je contact opnemen via dit e-mailadres. Binnen 2 weken na ontvangst van de aanmelding nemen wij contact op met de verwijzer