Home Locaties Kliniek Ouderenpsychiatrie Zuiderpaviljoen Zuidlaren

Kliniek Ouderenpsychiatrie Zuiderpaviljoen Zuidlaren

Opnamekliniek voor ouderenpsychiatrie en somatische zorg, Voortgezette Klinische Behandeling (VKB)

Heeft u ernstige psychische problemen die niet op de polikliniek of thuis kunnen worden behandeld? Dan kunt u worden opgenomen in een van de klinieken voor Ouderenpsychiatrie. Hier bieden wij een beschermde en veilige omgeving.

Het Zuiderpaviljoen heeft twee afdelingen: een opnamekliniek en een afdeling voor Voortgezette Klinische Behandeling (VKB).

Opnamekliniek voor Ouderenpsychiatrie en somatische zorg

De opnamekliniek heeft een gesloten en een open afdeling. Lees hier meer over wat u kunt verwachten van de opnamekliniek voor Ouderenpsychiatrie. Daarnaast is er in de opnamekliniek de mogelijkheid tot een tijdelijke opname als er lichamelijke problematiek op de voorgrond staat in combinatie met psychische klachten en de mogelijkheid tot behandeling of revalidatie binnen een reguliere setting niet aanwezig is.

Voortgezette Klinische Behandeling (VKB)

De Voortgezette Klinische Behandelafdeling is een zorgintensieve afdeling, gericht op een combinatie van (vaak langdurige) psychische klachten en lichamelijke problemen. Om voor deze zorg in aanmerking te komen, heeft u een CIZ-indicatie nodig. Deze afdeling heeft geen crisis- of spoedopnames.

U krijgt hier hulp bij uw persoonlijke verzorging, medicatiegebruik, dagelijkse bezigheden en sociale contacten. De behandeling is met name gericht op intensieve begeleiding bij achteruitgang of zoveel mogelijk stabiliseren. Waar mogelijk streven we naar herstel of verbetering van uw functioneren. De kwaliteit van het leven en het welzijn staat voorop. Er is een nauw contact met uw naasten.

Aanmelden

Voor opname in de kliniek heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of uw behandelaar bij Lentis. Uw hulpverlener kan u daarbij helpen. Als we de verwijzing hebben ontvangen, nodigen we u uit voor een eerste gesprek. Bij crisis en spoed kunt u vaak dezelfde dag nog opgenomen worden.

Praktische informatie

U vindt de kliniek in het Zuiderpaviljoen op het voormalig Dennenoord-terrein in Zuidlaren. U kunt hier gratis parkeren. Bekijk de video hieronder voor een rondleiding door de kliniek