Medewerker Lentis bij de Linnenkast

Madeleine Witjes, Psychiatrisch verpleegkundige

‘Ik ben psychiatrisch verpleegkundige bij De Brink. Ik ben bij Lentis begonnen als verzorgende, waarna ik EVV-er en Verzorgende IG ben gaan doen. In die laatste functie werkte ik op een afdeling voor ouderen met somatische en psychische problemen. Hier liep ik op een gegeven moment tegen heel veel dingen aan waar ik als EVV-er geen kaas van had gegeten. Ik heb daarom de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige bij Lentis kunnen doen.

Het werk dat ik doe boeit mij enorm: ik vind het mooi om te zien hoe mensen op bepaalde dingen kunnen reageren. Ik zie het als een uitdaging om iemand weer aan de goede kant van de lijn te krijgen. Eén op één contact met een cliënt vind ik het leukst. Waarom iemand op een bepaalde manier reageert vind ik bijvoorbeeld leuk om uit te pluizen.

Tijdens mijn carrière heb ik verschillende bijzondere momenten meegemaakt. Zo verzorgde ik een vrouw in een verzorgingshuis die niet kon spreken als gevolg van haar ziektebeeld. Dit terwijl ze wel graag met ons wilde praten. Toen heb ik met een ergotherapeut bedacht om haar een pictogrammenbord met letters te geven. Op die manier kon ze aanwijzen waar ze het over wilde hebben. Het was heel leuk om zo met haar in gesprek te komen!’

Madeleine werkt bij Lentis sinds 2007.