Home April is de maand van de Groene GGZ

April is de maand van de Groene GGZ

Geplaatst op 6 april, 2023

Op het Lentisterrein in Zuidlaren is de maand van de Groene GGZ van start gegaan.

Op de foto Johan Oostinga en initiatiefnemer Groene GGZ Lentis Lieke Tuiten

De natuur meer inzetten voor mentale gezondheid. Dat is één van de doelen van de Groene GGZ. April is de maand van de Groene GGZ. Bij de Brink, De Es, Zonneheuvel en de Creatieve Therapie ontwikkelden medewerkers deze maand een speciaal groen programma. Johan Oostinga van de Raad van Bestuur opende op 5 april de maand bij De Es in Zuidlaren.

Groene voorloper

Lentis is een van de Groene Voorlopers. Het IVN (Instituut voor Natuureducatie) en Nature for Health hebben de samenwerking gezocht met inmiddels 18 GGZ-instellingen. Lentis heeft zich vorig jaar aangesloten. Door meer behandelingen en begeleiding buiten te doen kan de natuur ons ondersteunen en ingezet worden als krachtbron voor medewerkers en cliënten. Er zitten zoveel voordelen aan het buiten en in de natuur zijn.

Pilot in Zuidlaren

Deze maand is een pilot om te kijken hoe we met behulp van kleine stapjes de natuur en het naar buiten gaan nog wat meer kunnen integreren in dat wat al wordt gedaan binnen onze behandelingen. Op woensdag 5 april onthulde bestuurder Johan Oostinga van Lentis een spandoek, werd er buiten gesport met medewerkers en cliënten en werd er in de zon een gezonde snack genoten. De komende weken zullen nog vele andere activiteiten volgen waarna er in mei geëvalueerd zal worden.

Buiten sporten op Lentisterrein Zuidlaren

Deel dit artikel