Home Ester Kuiper benoemd tot bestuursvoorzitter van Lentis

Ester Kuiper benoemd tot bestuursvoorzitter van Lentis

Geplaatst op 8 januari, 2024

De Raad van Toezicht van Lentis heeft Ester Kuiper (52) benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter van Lentis GGZ. Ester gaat samen met Johan Oostinga leiding geven aan Lentis GGZ. Ester zal vanaf 11 maart starten in haar rol als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Ester startte haar carriére in het bedrijfsleven. Daarna werkte ze voor de overheid en sinds 2013 is ze actief als bestuurder in de zorg. Eerst als directeur bij Espria en sinds 2018 is ze lid van de Raad van Bestuur van de Kwadrantgroep, een grote zorgaanbieder in de ouderenzorg in Friesland. De Kwadrantgroep heeft in de afgelopen jaren een traject van visie-ontwikkeling doorgemaakt. Ester heeft zich hierbij vooral gefocust op de cultuur en de samenwerking op regionaal en provinciaal niveau. Werkplezier is een belangrijke kernwaarde bij de Kwadrantgroep en voor Ester persoonlijk.

Met Diever als thuisbasis brengt ze haar vrije tijd graag buiten door. Wandelen, tennis en zwemmen zijn daarbij favoriet. Daarnaast bezoekt ze graag een voorstelling of museum en is ze actief bij Shakespeare Diever.

We denken dat we met Ester een capabele en gedreven voorzitter hebben binnengehaald die goed past bij Lentis en de fase waarin we ons bevinden.

De Raad van Toezicht wenst Ester veel succes en een fijne tijd bij Lentis.

Deel dit artikel