Home Expositie kunstenaars Lentis in Laarkerk Zuidlaren

Expositie kunstenaars Lentis in Laarkerk Zuidlaren

Geplaatst op 12 juni, 2023

Cliënten van Lentis zijn vaak heel creatief. Door een fijne samenwerking tussen cliënten en vrijwilligers is er een expositie tot stand gekomen waarin drie kunstenaars hun kunst laten zien. Deze expositie is in mei van start gegaan in de Laarkerk van Zuidlaren en is tijdens openingstijden van de kerk te bezichtigen. Het werk is tot oktober 2023 te bekijken.

De kunstenaars

De deelnemers van de expositie werken met verschillende materialen. Op hun eigen specifieke wijze geven zij hun kunstzinnige kwaliteiten vorm en inhoud.

Jan Jaap noemt zijn werk Geometrische Fantasie. In een filmpje op Youtube, gemaakt door de geestelijk verzorger van de Ontmoetingskerk, vertelt hij over zijn kunst. Jan Jaap heeft een heel eigen herkenbare stijl. Jan Jaap wil graag meer bekendheid en probeert zijn werk ook te verkopen. Door de mooie kwaliteit is dat al verschillende keren gelukt.

Reina schildert vooral en maakt veel poppen. Zij is nooit zonder inspiratie en geeft een heel eigen kijk op de wereld weer.

Nely haalt heel veel energie uit allerlei creatieve bezigheden, van diamond painting tot schilderen en van figuurzagen tot haken. Zij speelt ook graag toneel.

In samenwerking met vrijwilligers

Het vrijwilligerssteunpunt van LZW (Lentis) te Zuidlaren heeft in samenwerking met Maatwerk (t) Tynaarlo gezorgd dat cliënten van De Es (Dennenoordterrein) door een aantal vrijwilligers ondersteund wordt op de activiteiten ruimte. Zo is het idee ontstaan om de kunstwerken van Jan Jaap, Reina en Nely ten toon te stellen in de Laarkerk.

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden of meer informatie over het werk van deze deelnemers? Neem dan contact op met José de Jonge, A&R Lentis Zuidlaren tel: 06-53732074

Deel dit artikel