Home FACT Oost is CCAF gecertificeerd

FACT Oost is CCAF gecertificeerd

Geplaatst op 28 mei, 2024

FACT Oost heeft na haar audit het CCAF keurmerk ontvangen
Teams met een CCAF-keurmerk voldoen aan de kwaliteitscriteria voor het leveren van verantwoorde zorg volgens het ACT-of Flexible ACT-model. Onderzoek toont aan dat deze teams betere uitkomsten boeken. Het keurmerk draagt daarnaast bij aan inzicht in de kwaliteit van zorg voor cliëntenorganisaties, familievertegenwoordigers en zorginkopers. We zijn natuurlijk ontzettend trots op het behalen van dit certificaat!

Flexibele ACT: wat is het?
De cliënten die door het Flexible ACT-team worden behandeld en begeleid hebben vaak ernstige psychiatrische problematiek, die zich ook uit in beperkingen op maatschappelijk functioneren, wonen en werken. De teams bieden behandeling en ondersteunen hen in hun eigen herstelproces.

Belangrijke werkzame factoren bij deze aanpak zijn het multidisciplinair team met behandelaars en begeleiders, de integrale aandacht voor verslavingsproblematiek, de mogelijkheid de zorg snel te intensiveren door het hele team (shared caseload), doelgroepgericht en wijkgericht werken en (waar nodig) de outreachende zorg.

Praktische informatie
Je vindt het keurmerkregister van het CCAF op: http://ccaf.nl/keurmerkregister/. Het CCAF voert jaarlijks zo’n 100 audits uit bij ACT- en Flexible ACT-teams. Informatie over de werkwijze, de instrumenten van toetsing en de stichting zelf is te vinden op www.ccaf.nl. Het CCAF is bereikbaar via info@ccaf.nl.

Deel dit artikel