Home FACT Stadskanaal met KR8 gestart

FACT Stadskanaal met KR8 gestart

Geplaatst op 23 mei, 2024

In Stadskanaal is de eerste KR8 groep van start gegaan op 14 mei.

Afgelopen januari zijn er in de meeste FACT- en regioteams KR8 programmabegeleiders getraind om deze groepen te geven. De groepen worden door casemanagers samen met ervaringsdeskundigen gegeven.

KR8 groepen vinden het eerste halfjaar wekelijks plaats en daarna tweewekelijks. Er zijn twee varianten: een transdiagnostische groep en een groep voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid. Het programma verbindt de inhoud van de richtlijnen met structuur. Onderdelen zijn onder andere psycho-educatie, eigen regie/samen beslissen, peers en ervaringsdeskundigheid, krachten en kwetsbaarheden, opstellen persoonlijke signaleringsplan, positieve gezondheid, leefstijl. Je leest er meer over op de pagina over FACT.

Deelnemers werken onder eigen regie en samen met hun groepsgenoten in gesloten groepen aan het vergroten van persoonlijk inzicht, versterken van het netwerk en herstel. Een belangrijk element is de ruimte waar de KR8 groep gegeven wordt; de KR8 lounge, waar ook gezelligheid is en samen wordt geluncht. Ook naasten hebben een belangrijke rol in deze groepen en worden meermaals uitgenodigd.

De eerste groep is dus gestart en de lounge is feestelijk geopend met een bloemetje en een taartje. De komende weken zullen ook de andere teams starten met de groepen.

Deel dit artikel