Home Greenteam Lentis en Dag van de Aarde

Greenteam Lentis en Dag van de Aarde

Geplaatst op 20 april, 2023

Zaterdag 22 april is de Dag van de Aarde. De Dag van de Aarde is een jaarlijks evenement waarbij bezinning en plezier centraal staan. Johan Oostinga, bestuurder Lentis, plant op vrijdag 21 april een lindeboom op het Dennenoordterrein bij de achteringang van het hoofdgebouw om 9.30 uur. Dat is op initiatief van het Greenteam van Lentis.

De linde kan eeuwenoud worden en werd vroeger geplant in het centrum van het dorp waaronder bruiloften en feesten werden georganiseerd. Van het hout werden onder andere muziekinstrumenten gemaakt en van de bloesem kan je heerlijke thee maken!

Maar bomen zoals de linde, hebben veel meer kwaliteiten. Ze gaan oververhitting tegen in de zomer, dempen lawaai, dragen bij aan de biodiversiteit, leggen CO2 vast, zuiveren de lucht en produceren zuurstof. Je kunt dus niet genoeg bomen hebben op ons terrein in Zuidlaren!

Planten linde

Lentis nodigt belangstellenden uit om bij het planten van de lindeboom te zijn. Het Greenteam van Lentis kwam met dit initiatief en wil zo bijdragen om Lentis duurzaam te maken.

We zien je graag op 21 april!

Dag van de Aarde

Veel mensen zoeken in deze tijd met veel onzekerheid naar positieve impulsen. De Dag van de Aarde is zo’n impuls. Een dag waarop je de waarde van de aarde ziet en de schoonheid ontdekt van de natuur. Meer over de Dag van de Aarde.

Deel dit artikel