Home Hoe ervaren cliënten de leefstijltraining?

Hoe ervaren cliënten de leefstijltraining?

Geplaatst op 21 maart, 2023

Lentis biedt cliënten verschillende vormen van leefstijlactiviteiten en begeleiding. Een voorbeeld hiervan is de groepstraining ‘Leefstijl’. Deze training helpt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Tijdens de training stimuleren we cliënten activiteiten te ondernemen in de eigen wijk met andere bewoners of buren. Voorbeelden van activiteiten zijn: koken, bewegen en sporten. Ook is er aandacht voor zingeving, contact met anderen, slaap en hoe saboterende gewoontes en middelen als bijvoorbeeld alcohol weer afbreken wat je probeert op te bouwen.

We hebben 2 cliënten, Folkert en Albertina, gevraagd hoe zij de groepstraining ‘Leefstijl’ hebben ervaren. In onderstaand filmpje kijken Folkert en Albertina terug op de leefstijltraining die zij hebben gevolgd. Ze vertellen over hun ervaringen, inzichten en de positieve veranderingen die de training hen bracht.

Vervolg en informatie

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de nieuwe leefstijltraining in volle gang. De nieuwe groepstraining bestaat uit twaalf basisbijeenkomsten en drie terugkombijeenkomsten. 

Ben je cliënt bij Lentis en wil je weten of een leefstijltraining iets voor jou zou kunnen zijn, informeer hier dan naar bij de behandelaar.

Deel dit artikel