Opleiding GGZ Psycholoog

Binnen Lentis kun je de post masteropleiding tot gezondheidszorgpsycholoog volgen. Dat wil zeggen de je je bekwaamt in:

  • diagnostiek
  • indicatiestelling
  • behandeling in de gezondheidspsychologie

De opleiding leidt tot inschrijving in het BIG register gezondheidszorgpsycholoog (artikel 3). De gezondheidszorgpsycholoog is daarmee is bevoegd zelfstandig als psycholoog te werken in de gezondheidszorg. Onderdeel van het opleidingstraject is begeleiding door een praktijk- & werkbegeleider en supervisie. Lentis streeft zoveel als mogelijk naar een vaste opleidingsplaats voor de opleiding tot gezondheidszorg en je krijgt bij voorkeur de gelegenheid om met twee werkvelden kennis te maken.

Traject

Het theoretisch deel van deze opleiding volg je bij PPO Groningen (Postmaster Psychologie en Pedagogie opleidingen). De hoofdopleider is prof dr. T.K. Bouman (volwassenen/ouderen) en mevrouw Dr. B.J. van den hoofdakker (jeugd). De opleiding duurt twee jaar, de colleges zijn een dag per week gedurende twee jaren. Daarnaast doe je 32 uren per week werkervaring op gedurende twee jaren.

Toelatingseisen

Je kunt je aanmelden als bij een van de regionale post master beroepsopleidingen. In Noord Nederland is dat het PPO. De toelatingseisen zijn:

  • een master in de klinische of ontwikkelingspsychologie;
  • je beschikt over een LOGO verklaring, dat is een verklaring waaruit blijkt dat de voor deze opleiding vereiste vooropleidingvakken gedaan zijn. De LOGO verklaring kunt u aanvragen via het SPON

Als je bij deze opleiding geaccepteerd bent als kandidaat kun je reageren op de vacatures die door Lentis gesteld worden. De opleiding start jaarlijks, Lentis biedt per jaar ongeveer acht plaatsen.

Informatie

Als je vragen hebt over deze opleiding kun je contact opnemen met Drs. R. Buckers (P-opleider) via mjf.buckers@lentis.nl