Jonge vrouw zit lezend tegen boom

Lentis Research

Lentis heeft een eigen onderzoeksafdeling. We doen onderzoek zodat we de zorg voor onze cliënten continu kunnen verbeteren en we dragen op deze manier bij aan kennisontwikkeling op het gebied van psychische en psychiatrische klachten. De afdeling Lentis Research onderzoekt de effecten van onze zorg en bekijkt of de zorg beter of misschien anders kan. Het komt voor dat onderzoeken laten zien dat een andere behandeling nog beter werkt bij een psychisch probleem. Of dat je een klacht ook zonder medicatie kan verlichten. Maar dat kun je niet zomaar bedenken, daar is altijd onderzoek voor nodig. Lentis Research werkt daarvoor samen met patiënten, maar ook met ziekenhuizen, universiteiten en onderzoekscentra. Het onderzoek dat Lentis Research doet, gebeurt niet in gesloten kantoren ver van de zorg. Dat doen we op afdelingen bij onze patiënten.

Onderzoek en het coronavirus.

Op de website van de CCMO vindt de adviezen voor de uitvoering van klinisch onderzoek ten tijde van de beperkende maatregelen door het coronavirus.

Wil je graag onderzoek doen bij Lentis? Het is belangrijk dat onderzoek dat wordt uitgevoerd bij Lentis voldoet aan de ethische regels. Wil je weten hoe je dit aanpakt?