Jonge vrouw in gras met laptop

Online diensten van Lentis

Lentis werkt continu aan verbetering van de zorg en de mogelijkheden voor hulpverlening via internet.

In ons Online Behandelplatform (Minddistrict) bieden we een aantal online diensten aan:

  • Behandel- en begeleidingsmodules. Er zijn modules die je in overleg met je behandelaar/begeleider gebruikt en modules die je volledig zelfstandig kunt gebruiken. Een deel van je behandeling, van het contact, kan op deze manier plaatsvinden op een tijdstip en op een plaats die jou passen. Spreek met je behandelaar/begeleider af welke module(s) je zou willen volgen. Naast de 200 verschillende modules zijn er in Minddistrict ook dagboeken te volgen, zoals voor het bijhouden van je slaap of stemming.
  • Veilig berichtenverkeer. Het platform biedt een berichtenfunctie waarmee je in contact kunt komen met je behandelaar/begeleider.
  • Beeldbellen. Afspraken met behandelaar/begeleider kunnen ook online via beeldbellen plaatsvinden. Dat gebeurt dan veilig binnen het platform.
  • Online inzage in medisch dossier. Vanaf eind 2021 heb je in het Online Behandelplatform direct inzage in een deel van je medisch dossier. In de komende jaren worden de gedeelde onderdelen uit het dossier uitgebreid.

Online behandelen

Met een online behandeling wil Lentis de zorg toegankelijker maken. Je kunt zelf meer bepalen en aan de slag op momenten dat het jou past of dat je het nodig hebt. De voordelen van online behandelen zijn:

  • Tussen de face-to-face afspraken met je behandelaar/begeleider aan de slag met je behandeling. Vanuit huis aan je behandeling werken
  • Wanneer het jou uitkomt bezig zijn met je behandeling
  • Rustig nadenken over wat je wilt opschrijven en makkelijk teruglezen
  • Meer zelf bepalen hoe je behandeling verloopt
  • Meer contact met je behandelaar door zowel de gesprekken als het online contact

Lees meer over de inhoud en de mogelijkheden van online behandelen bij Lentis.

 

Inloggen online behandelen

Heb je al inloggegevens ontvangen? Log dan via deze link in.

Nog geen inloggegevens ontvangen? Neem contact op met het secretariaat waar je in behandeling komt/bent.

Beeldbellen

Wij werken met iPads om beveiligde beeldbelcommunicatie te regelen. Zowel in de langdurige zorg als bij autisme-patiënten en in specifieke gevallen in de dementiezorg worden de iPads ingezet. Het contact tussen patiënt en zorgverlener verandert hiermee in frequenter en korter contact. Ook kan een specialistisch behandelaar via het beeldbellen meekijken en met je overleggen. Dit scheelt voor iedereen reistijd en –kosten. Daarbij verhoogt het gebruik van de iPad het gevoel van veiligheid bij de patiënt. Escalaties en acute opnames zijn zo al voorkomen.