"Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is dat kleine stapjes de beste kans geven op blijvend succes!”
Lees het verhaal van Marianne
Vrouw voor een vijver

Lentis Leefstijl

Lentis maakt werk van een gezonde leefstijl. Als zorgaanbieder en werkgever hebben we leefstijl hoog op de agenda staan voor onze cliënten en medewerkers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er een verband bestaat tussen regelmatige lichaamsbeweging en het verlichten van negatieve gemoedstoestanden, zoals depressie en angst volgens Byrne & Byrne. Daarnaast geeft een gezonde leefstijl (meer) zelfvertrouwen in je lichaam. Prestaties en gezondheid zullen verbeteren door het nemen van kleine stappen en daarnaast levert een gezonde leefstijl vele andere voordelen op. Denk hierbij aan minder overgewicht, kleiner risico op ziektes en je krijgt meer energie.

Met het initiatief Lentis Leefstijl willen we daarom cliënten en medewerkers bewust maken van een gezonde leefstijl om de gezondheid te verbeteren. Hierbij focussen we ons vooral op de juiste voeding, ontspanning en beweging. We bieden cliënten en medewerkers de kans om op verschillende manieren te werken aan een gezonde leefstijl.

Onze Leefstijl initiatieven

Lentis heeft op het gebied van Leefstijl al veel initiatieven. In onderstaand overzicht is te vinden waar je onze leefstijlprojecten en initiatieven kunt vinden:


Lentis Leefstijl

Lentis Leefstijl biedt medewerkers leefstijltrainingen. Tijdens deze trainingen gaan medewerkers zelf aan de slag met hun eigen leefstijl, naast de theoretische kennis die ze tijdens de lessen opdoen waarin aangegeven wordt wat het belang is van het maken van gezonde leefstijlkeuzes. Ook worden er verschillende workshops verzorgd voor zowel cliënten als medewerkers. Op sportief vlak doet Lentis mee aan verschillende activiteiten zoals de Skipr4C, de 4Mijl van Groningen en de Socialrun. Lentis biedt medewerkers ook de mogelijkheden om onder of na werktijd te sporten. Er zijn pilots op het gebied van yoga en bedrijfsfitness.

 

Centrum Integrale Psychiatrie

Binnen Lentis wordt al jaren veel aandacht besteed aan leefstijl. Met name bij het Centrum Integrale Psychiatrie, waarmee we de eerste GGZ instelling in Nederland zijn die, naast het gebruikelijke reguliere aanbod, een Centrum Integrale Psychiatrie heeft opgericht. Hier wordt innovatieve zorg met een breed perspectief op gezondheid aangeboden. Op de website van het CIP is meer info te vinden over hun behandelaanbod.

Voor meer informatie of vragen over Lentis Leefstijl kunt u een mail sturen naar lentisleefstijl@lentis.nl

  • 1 op de 4 mensen krijgt psychische problemen

Feedback