Hou me vast! Laat me los!

‘Hou me vast! Laat me los!’ is het thema van de landelijke Lentis Poëzieprijs 2019 waarvan de feestelijke uitreiking zal plaatsvinden op 21 juni 2019 tijdens het Lentis Festival in Zuidlaren.

Poëzie

De Poëzieprijs staat in een lange traditie van aandacht die Lentis geeft aan poëzie als uitingsvorm van mensen die te maken hebben of hebben gehad met psychische klachten. Vijf keer heeft de prijs de naam gedragen van de Groningse dichter en schrijver Jan Boer. De zesde editie heeft een nieuwe naam en deels ook een nieuwe vorm.

Lees hier de flyer met meer informatie over de landelijke Lentis Poëzieprijs 2019.

Lentis Poezieprijs 2019

Thema

De gedichten moeten geïnspireerd zijn door het thema ‘Hou me vast! Laat me los!’

‘Hou me vast. Laat me niet gaan. Ik heb je nodig. Bij jou voel ik me veilig en geborgen.’

‘Laat me los. Ik kan best zonder jou. Je staat me in de weg. Je benauwt me.’

Is het in relaties met anderen even onvermijdelijk als eb en vloed, die behoefte aan afstand en aan nabijheid? Wat win je, wat verlies je?

Voorwaarden

Er mogen per persoon maximaal twee gedichten worden ingezonden in het Nederlands of in de Groninger streektaal. Lees hier het reglement van de Lentis Poëzieprijs 2019.

Beoordeling en prijs

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury die vijf gedichten nomineert. Het winnende gedicht wordt tijdens het Lentis Festival bekendgemaakt.

De winnaar ontvangt een geldbedrag van 750 euro. De overige genomineerden (4) krijgen een geldbedrag van 150 euro.

Daarnaast krijgen de genomineerden de gelegenheid om hun gedicht voor te dragen tijdens het Lentis Festival op 21 juni 2019.

Inzenden

De inzendtermijn sluit op 13 mei 2019.

E-mailadres voor inzendingen en andere informatie: poezieprijs@lentis.nl

Feedback