Home Poliklinieken De Berkenhof

De Berkenhof

Loop je vast in een gewelddadige of onveilige situatie? Zit je in een burnout en trek je het niet meer? Bij De Berkenhof leer je je kwaliteiten (weer) zien en benutten.

De Berkenhof in Groningen richt zich op hulpverlening aan vrouwen. Je kunt bij ons terecht als je last hebt van ernstige psychosociale en/of psychiatrische problemen. Bijvoorbeeld depressietrauma en relatieproblemen. Ook in combinatie met geweld en of (seksueel) misbruik.

De nadruk ligt bij De Berkenhof op het weer in eigen kracht komen en jou ondersteunen bij het aanpakken van de problemen die je in je dagelijks leven ervaart.

Voor wie is de Berkenhof bedoeld?

Vrouwen staan bij de Berkenhof centraal. Wij zijn erop gericht om samen met vrouwen te zoeken naar manieren om zichzelf te kunnen helpen. Het gaat vooral om behandeling en begeleiding bij trauma, gebrek aan assertiviteit, geweld in relaties en seksueel geweld. Vaak is er sprake van posttraumatische stressdepressieangst, persoonlijkheids​problematiek, psychosociale- en relatieproblematiek.

Dagbehandeling

De Berkenhof biedt een driedaagse dagbehandeling. De dagbehandeling bestaat uit een combinatie van individuele therapie, systeemtherapie en groepsbehandelingen. Vrouwen leren van en met elkaar. We betrekken familie en naasten actief bij de behandeling. Ons team bestaat uit betrokken professionals met veel ervaring en passie voor hulpverlening aan vrouwen.

Hoe ziet een traject eruit?

Je huisarts of medisch specialist verwijst je door naar de Berkenhof. Ook kan het zijn dat je wordt doorverwezen door een psycholoog of psychiater van een andere afdeling van Lentis of van een andere GGZ-instelling. Je kunt je niet zelf aanmelden bij de Berkenhof.

Nadat je bent doorverwezen ontvang je een inschrijfformulier, vragenlijst en folder. De formulieren vul je thuis in en neem je mee naar het intakegesprek. Het doel van het intakegesprek is om met elkaar te kijken of een behandeling bij de Berkenhof zinvol voor je is. Als we van beide kanten een behandeling zinvol vinden, spreken we een datum af wanneer je behandeling begint.

Drie dagen per week kom je bij ons op locatie voor een behandeling. Het traject duurt in totaal 16 weken. Tijdens de dagbehandeling neem je deel aan verschillende programmaonderdelen. Er worden groepstrainingen gegeven en daarnaast zijn er individuele gesprekken met je behandelaar en onze systeemtherapeut.

Na 16 weken evalueer je de behandeling met je behandelaar. Samen bekijken jullie of jouw persoonlijke doelen zijn behaald en of er een vervolgbehandeling nodig is.

Welke behandelingen biedt de Berkenhof?

Lentis heeft een uitgebreid behandelaanbod. Er zijn dus veel mogelijkheden om te kijken wat goed bij jouw situatie past. Hieronder vind je een aantal mogelijke behandelingen.

Contactgegevens

De Berkenhof
Hereweg 80
9725 AG Groningen
050 522 3558
berkenhof@lentis.nl