Oudere-vrouw-bij-het-water

Aardbevingen en psychische klachten

Aardbevingen, of de dreiging daarvan, kunnen zeer ingrijpend zijn in je dagelijks leven. Je kunt last hebben van psychische klachten door aardbevingen of de dreiging daarvan. Hulp vragen is lang niet altijd vanzelfsprekend, waardoor je langer blijft rondlopen met bijvoorbeeld stress of slapeloosheid.

Wat zijn psychische klachten door aardbevingen?

Stress en het gevoel van onveiligheid in het aardbevingsgebied kunnen verschillende klachten veroorzaken. De bevingen hebben veel invloed op de veiligheid, toekomstzekerheid en de psychische gezondheid van de inwoners van dit gebied. Lees meer over stress door aardbevingen en de factoren die hieraan bij kunnen dragen.

Van welke psychische klachten door aardbevingen kun je last hebben?

Er zijn verschillende symptomen die een reden kunnen zijn om hulp in te schakelen. Zo kun je last hebben van aanhoudende stress, angst of slaapproblemen hebben.

Behandeling bij psychische klachten door aardbevingen

De polikliniek in Delfzijl is gespecialiseerd in de behandeling van psychische klachten door aardbevingen. De behandeling kan bestaan uit individuele behandeling, groepsbehandeling of een combinatie hiervan.

Test je psychische klachten

Ben je al een aantal weken niet jezelf, voel je je angstig in je eigen huis of vermoed je dat je psychische klachten worden veroorzaakt door de aardbevingen? Doe dan onze test.