'Ik voelde me nogal gefrustreerd en verward.'
Lees het verhaal van Rosa
Jonge vrouw met anorexia

Online zelftest anorexia

Ben jij de hele dag bezig met afvallen en heb je het vermoeden dat je anorexia hebt? Doe dan onze online zelftest. De test geeft aan of je mogelijk anorexia hebt. Je kunt de uitslag van de test uitprinten en meenemen naar je huisarts. De huisarts kan jou vervolgens doorverwijzen naar een geschikte behandelaar.

Wat is de online zelftest?

De  online zelftest van Lentis is met grote zorgvuldigheid samengesteld door ervaren psychologen. De test geeft geen definitief antwoord op de vraag ‘heb ik anorexia’. Het geeft wel een beeld van je huidige toestand.

Wanneer er aanwijzingen zijn dat je anorexia hebt, is het belangrijk om hulp te zoeken en je te realiseren dat je er niet alleen voor staat. Neem contact op met je huisarts. Deze kan jou verder helpen of je mogelijk doorverwijzen naar Lentis.

Als je denkt dat je anorexia hebt, is het hoe dan ook verstandig om contact op te nemen met je huisarts. Ook als uit dat test blijkt dat je waarschijnlijk geen anorexia hebt. Het is altijd goed om hulp te zoeken wanneer je twijfelt. Blijf er vooral niet alleen mee rondlopen.