Jongen met borderline op brug

Borderline

Heb je last van flinke stemmingswisselingen, ben je erg impulsief en heb je veel moeite met intieme relaties? Als dat zo is, dan kan het zijn dat je borderline hebt. Borderline is een ingrijpende psychologische stoornis met grote gevolgen voor het dagelijks functioneren.

Stemmingswisselingen

Het leven bestaat uit pieken en dalen. Dat is wat je altijd hoort. Toch geldt dat niet voor ons allemaal. Sterker nog, de meeste mensen beschouwen hun leven als kabbelend. De pieken zijn niet hoog, de dalen niet zo diep. Goede momenten maken plaats voor minder goede en dat is het.

Naast deze grote groep zijn er ook mensen die wel degelijk de ‘ups en downs’ van het leven ervaren. Een groep die bestaat uit mensen die niet rustig kunnen kabbelen. Mensen die óf ‘sky high’ óf ‘ultra low’ gaan. Mensen die last hebben van hevige stemmingswisselingen.

Komt dit je bekend voor? Ga ook jij gebukt onder driftaanvallen die zomaar opeens op komen zetten en net zo snel weer verdwijnen? Denk je vaak in termen van goed of fout en is er geen tussenweg? Krijg je vaak te horen dat je impulsief bent en vind jij dat ook? Dan is er een kans dat je borderline hebt. Als je wilt weten of je borderline hebt dan kun je onze zelftest doen.

Klachten bij borderline

Hoe de klachten van borderline zich ontwikkelen hangt af van wie je bent, in welke levensfase je zit en de behandeling die je eventueel volgt. Een flinke groep groeit over de klachten heen. Een ander deel leert omgaan met de verschijnselen en sommigen blijven last houden van borderline.

Hulp van Lentis

Lentis begeleidt mensen (en hun omgeving) die last hebben van borderline. Dit kan zijn in de vorm van een behandeling waar Lentis je om leert gaan met borderline. Het kan ook zijn in het opstellen (en opvolgen) van een crisisplan of het aanreiken van technieken waarmee je weer in evenwicht komt. Samen met een ervaren psycholoog kijk je welke hulp voor jou het beste werkt.

Leven met borderline is niet gemakkelijk. Maar met goede begeleiding, de juiste behandeling en eventueel met medicatie kunnen de klachten die bij borderline horen, sterk worden verminderd. Lentis biedt die hulp.

  • 1 op de 4 mensen krijgt psychische problemen

Feedback