Home Problemen Boulimia Behandeling van boulimia

Boulimia

"Het leven leek eenvoudiger door me enkel druk te maken om mijn gewicht"

Behandeling van boulimia

Er zijn verschillende behandelingen voor boulimia. Het doel van de behandeling is om jou uit je eetstoornis te krijgen en je sterker te maken. Zowel op het gebied van je geest als je lichaam. Om te herstellen van boulimia is er altijd een psychologische behandeling nodig. Slaat dit niet voldoende aan, dan kan er aanvullend medicatie worden voorgeschreven zoals antidepressiva.

Psychologische behandeling bij boulimia

Wanneer je boulimia hebt, ontken je dit vaak een lange periode. Ook kan je denken dat het wel meevalt: zo weinig weeg je toch niet? Het kan ook zijn dat je denkt dat je de eetstoornis zelf wel kan oplossen of dat je je schaamt om hulp te zoeken. Toch is het belangrijk om hulp te zoeken als je volledig wil herstellen. Psychologische behandelingen slaan over het algemeen het beste aan. We werken tijdens deze behandelingen aan verschillende doelen, waaronder:

  • het aanleren van een gezond eetpatroon;
  • stoppen met braken;
  • leren accepteren van je lichaam bij een normaal (en bij jou passend) gewicht;
  • op een positieve manier leren kijken naar eten, je gewicht en je uiterlijk;
  • samen achter de oorzaken van jouw eetstoornis komen;
  • leren omgaan met emoties.

Behandeling van boulimia: bij wie moet je zijn?

Voor de behandeling van boulimia nervosa zijn verschillende specialisten geschikt. Wie jou behandelt hangt af van je eigen wensen en persoonlijke situatie. De eerste stap is jouw huisarts benaderen. De huisarts verwijst je zo nodig door naar een instelling zoals Lentis, waar psychologen, verpleegkundigen en diëtisten werken. Samen kijken we welke behandelaar het beste bij jou past. We onderzoeken welke behandelmethode het meest effectief en minst belastend voor jou is.