Vrouw met boulimia bij molen

Behandeling boulimia

De behandeling van boulimia is er op gericht je uit de eetstoornis te krijgen en je sterker te maken. Je gaat aan de slag met het versterken van zowel je geest als je lichaam. Er zijn verschillende behandelingen voor boulimia:

Psychologische behandeling boulimia

Om volledig te herstellen van boulimia is bijna altijd een psychologische behandeling nodig. Wanneer je boulimia hebt, ontken je dit vaak lange tijd voor je zelf. Ook kun je denken dat het bij jou wel meevalt: zo weinig weeg je toch niet? Of je denkt dat je het zelf wel kunt oplossen. Daarnaast kan schaamte een rol spelen om hulp te zoeken. Voor een volledig herstel is therapie echter zeer belangrijk. Binnen onze psychologische behandelingen werken we aan verschillende doelen, bijvoorbeeld:

  • Aanleren van een gezond eetpatroon
  • Stoppen met braken
  • Leren accepteren van je lichaam bij een normaal – en bij jou passend – gewicht
  • Op een positieve manier leren kijken naar eten, je gewicht en je uiterlijk
  • Samen achter de oorzaken van jouw eetstoornis zien te komen
  • Leren omgaan met emoties

Behandeling met medicijnen

Het kan zijn dat therapie bij jou niet voldoende aanslaat. In dat geval kun je medicijnen voorgeschreven krijgen, bijvoorbeeld antidepressiva.

Voor de behandeling van boulimia nervosa zijn verschillende specialisten geschikt. Wie jou gaat behandelen hangt af van je eigen wensen en jouw persoonlijke situatie. De eerste stap is jouw huisarts. Deze zal je waarschijnlijk doorverwijzen naar een instelling zoals Lentis. Hier werken onder meer psychologen, verpleegkundigen en diëtisten. Samen kijk we welke behandelaar het meest geschikt is voor jou.

Behandeling van boulimia bij Lentis

Bij onze behandeling van boulimia gaan we uit van wat jij nodig hebt om goed geholpen te worden. We kijken samen naar de meeste effectieve – en zo min mogelijk belastende – behandeling voor jou. We bieden verschillende behandelingen aan, afhangend van jouw situatie.