‘Op een bepaald moment zei de familie: ‘Zo kan het niet meer.’’
Lees het verhaal van Petra
Depressieve vrouw

Online zelftest depressie

Ben je al weken neerslachtig en heb je het vermoeden dat je een depressie hebt? Doe dan onze online zelftest. De test geeft je een duidelijk beeld of je mogelijk depressief bent. Je kan de uitslag van de test uitprinten en meenemen naar je huisarts. De huisarts kan je vervolgens doorverwijzen.

Wat is onze online zelftest?

De online zelftest van Lentis is met grote zorgvuldigheid samengesteld door ervaren psychologen. De uitslag van de test is geen definitieve diagnose, maar geeft een beeld van je huidige toestand. Als je lijdt aan veel kenmerken van een depressie, is het belangrijk om hulp te zoeken. Blijf niet te lang in je eentje met klachten rondlopen, maar neem contact op met je huisarts.

Ook als de test een depressie tegenspreekt, maar jij je toch zorgen maakt over je klachten, adviseren wij je contact op te nemen met de huisarts. De huisarts kan samen met jou kijken wat er aan de hand is en je mogelijk doorverwijzen naar Lentis.

Het is niet gek om contact op te nemen met je huisarts als je kampt met neerslachtige gevoelens. Neem jezelf en jouw klachten serieus en zorg goed voor jezelf. Een depressie is een veel voorkomende stemmingsstoornis in Nederland en doorgaans goed te behandelen.