‘Mijn dwanggedachten zorgden dat ik helemaal verlamde.’
Lees het verhaal van NIcole
Jonge vrouw bij water

OCD test

Heb je veel last van gedachten en/of handelingen die je moeilijk kunt stoppen? Heb je de neiging om alles wat je doet te controleren en daarna nogmaals te controleren? En als je het niet doet, heb je daar dan last van?

De dwangstoornis test geeft aan of je mogelijk OCD hebt. De test is door Lentis ontwikkeld en met grote zorgvuldigheid opgesteld door ons team van ervaren psychologen.

De test – voor personen vanaf 18 jaar – neemt niet meer dan 25 minuten van je tijd in beslag. Vul de vragen zo eerlijk mogelijk in en kies bij twijfel voor het antwoord dat het beste bij je past. Foute of goede antwoorden kent de test niet.

Heb ik OCD?

De uitkomst van de OCD test geeft geen definitief antwoord op je vraag ‘heb ik een dwangstoornis. Het geeft wel een beeld van je huidige toestand. De test maakt de aard van de klachten inzichtelijk en geeft advies over welke vervolgstappen je het beste kunt nemen.

Wanneer er aanwijzingen zijn dat je een OCD hebt, is het belangrijk om hulp te zoeken. Je staat er niet alleen voor. Neem contact op met je huisarts. Deze kan jou verder helpen of je mogelijk doorverwijzen naar Lentis.

Als je denkt dat je een dwangstoornis hebt, is het hoe dan ook verstandig om contact op te nemen met je huisarts. Ook als uit dat test blijkt dat je waarschijnlijk geen OCD hebt. Het is altijd goed om hulp te zoeken wanneer je twijfelt. Blijf er vooral niet alleen mee rondlopen.

Privacy zelftest Lentis

De OCD test is volledig anoniem. Niets van wat je invult, kan door ons worden bekeken of opgeslagen.