Man in park

Erectiestoornis

Veel mannen krijgen een keer in hun leven te maken met een erectie probleem. Sommige mannen hebben echter steeds opnieuw moeite met het krijgen of behouden van hun erectie.

Heb je regelmatig problemen met het houden of krijgen van een erectie? Is het hierdoor lastig geworden om onbezorgd te vrijen? Dan kan het zijn dat er sprake is van een erectiestoornis.

Wat een erectiestoornis is, wat de oorzaken zijn en hoe je geholpen kan worden, lees je hieronder.

Wat is een erectiestoornis?

Bij de meeste mannen komt het wel eens voor dat ze geen erectie kunnen krijgen. Bij sommige mannen is dit echter een terugkerend probleem.  Wanneer je gedurende een langere periode problemen hebt met het krijgen of vasthouden van erectie, spreken we van een erectiestoornis.

Soorten erectieproblemen

Problemen met het krijgen van een erectie kunnen erg verschillend zijn. Het kan zijn dat het voor jou niet mogelijk is om een stijve penis  te krijgen. Of het kan zijn dat je juist problemen hebt met het behouden van je erectie. Of je krijgt wel een erectie, maar je penis is niet hard genoeg om mee te kunnen vrijen.  Wanneer iemand last heeft van een erectiestoornis kan ook verschillen. Je kan er bijvoorbeeld alleen last van hebben tijdens het vrijen, of ook tijdens het masturberen.

Erectiestoornis oorzaken

Voor het hebben van een erectiestoornis kunnen zowel psychische als lichamelijke oorzaken zijn. Ook kan er sprake zijn van een combinatie van beide.  De eerste stap bij erectieproblemen is doorgaans de huisarts die je vervolgens kan doorverwijzen. Vaak wordt daar geen lichamelijk oorzaak gevonden. In de meeste gevallen is de oorzaak van erectieproblemen dan ook psychisch.

Behandeling

Voor sommige mannen is een falende erectie niet meteen een groot probleem. Maar wanneer dit structureel voorkomt, wordt dit vaak wel als een probleem gezien binnen de (seksuele) relatie.  In dit geval wordt er vaak gezocht naar een manier om de erectiestoornis op te lossen.