Man in park

Behandeling erectiestoornis

Voor een erectiestoornis zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk. Wat een geschikte behandeling is voor jou hangt af van de oorzaak van jouw erectiestoornis. Overleg hierover met je huisarts.

Wanneer de oorzaak psychisch is, kan seksuologische of psychologische behandeling hulp bieden. Medicatie is echter meestal niet de eerste keuze. De eerste stap is vaak therapie bij een seksuoloog. Het is belangrijk om hulp te zoeken. Erectiestoornissen zijn over het algemeen goed op te lossen. Het is zonde wanneer deze erectiestoornissen zorgen voor problemen binnen je relatie. Wanneer jij en je partner jullie beide willen inzetten om hieraan te werken, dan zijn de erectieproblemen goed te behandelen.

Lentis/PsyQ biedt verschillende mogelijkheden voor de behandeling van seksuele problemen:

  • Individuele behandeling
  • Partnerrelatietherapie

De partnerrelatietherapie wordt het meest ingezet bij erectiestoornissen. Hierbij is jouw partner nauw betrokken bij de therapie. Samen met jullie gaan we aan de slag om jullie seksuele patroon te veranderen. We werken eraan om de cirkel van angst en teleurstelling die vaak gepaard gaat met erectiestoornissen te doorbreken. Dit kan bijvoorbeeld door jullie oefeningen voor thuis mee te geven. Zo werken jullie toe naar een ontspannen seksuele relatie. Ook werken we aan het verbeteren van jullie communicatiepatroon. Partnertherapie door een seksuoloog geeft over het algemeen goede resultaten bij erectiestoornissen.