Man in park

Gevolgen erectiestoornis

Een erectiestoornis kan grote gevolgen hebben voor jezelf, voor je relatie, voor je partner en voor je seksualiteit. Gevolgen kunnen zijn:

Relatieproblemen

De manier waarop er om wordt gegaan met jouw erectiestoornis kan  zorgen voor relatieproblemen. Wanneer jullie er bijvoorbeeld niet over praten of wanneer de seks uit jullie relatie verdwijnt, kun je steeds meer van elkaar verwijderd raken.

Minder plezier in seks

Het hebben van erectieproblemen kan een grote druk op je seksleven leggen. Je kunt bang zijn dat het je weer niet gaat lukken. Zo wordt seks iets waar een  grote druk op ligt, in plaats van iets waar je plezier aan beleefd.

Effect partner

Je partner kan een probleem hebben met jouw erectiestoornis. Het heeft immers ook invloed op hem/haar. Iedere partner reageert er weer anders op. Het kan zijn dat je partner door jouw erectiestoornis gaat twijfelen aan haar/zijn eigen aantrekkelijkheid. Ook kan het voorkomen dat je partner boos of teleurgesteld is. Dit komt vaak voort uit eigen onzekerheid over de situatie. Het kan ook zijn dat jouw partner medelijden heeft, of het accepteert.  Wat de reactie ook is, het is belangrijk dat je met je partner praat over je erectieproblemen, hoe lastig dat ook is. Door erover te praten zorg je ervoor dat je minder verwijderd van elkaar raakt en het kan helpen om de druk van een erectie krijgen te verminderen. Praat erover op een rustig moment, doe dit niet in een seksuele context.