Ouderen op bankje in bos bij water

Geheugenproblemen

In ons hoofd kunnen wij heel veel dingen onthouden. De meeste dingen onthouden we gemakkelijk, vooral belangrijke zaken. Als we iets willen weten, dan gaan we eerst in ons geheugen te rade en als we het dan niet weten, vragen we een ander of zoeken we het op. Bij geheugenproblemen zijn we vergeten wat er in ons hoofd is opgeslagen, we kunnen het niet meer terugvinden. We weten dat we de sleutels ergens hebben weggelegd, maar waar ook alweer?

Oorzaken geheugenproblemen

Een geheugenprobleem kan ook te maken hebben met onder andere:

Heb je al een tijd lang last van geheugenproblemen en heb je het vermoeden dat je last van één van bovenstaande problemen hebt? Doe dan de zelftest. De test geeft je een duidelijk beeld of je mogelijk last hebt van psychische problemen. Je kan de uitslag van de test uitprinten en meenemen naar je huisarts. De huisarts kan je vervolgens doorverwijzen.

Wat is de zelftest?

De zelftest is een online test van Lentis, die met grote zorgvuldigheid is samengesteld door ervaren psychologen. De uitslag van de test is geen definitieve diagnose, maar geeft een beeld van je huidige toestand. Blijf niet te lang in je eentje met klachten rondlopen, maar neem contact op met je huisarts.

Ook als de test een probleem tegenspreekt, maar jij je toch zorgen maakt over je klachten, adviseren wij je contact op te nemen met de huisarts. De huisarts kan samen met jou kijken wat er aan de hand is en je mogelijk doorverwijzen naar Lentis.