‘Ik ben een enorme binnenvetter.’
Lees het verhaal van Bouke
Bouke met Borderline staat voor station Groningen

Negatieve gedachten

Iedereen kent ze: van die dagen dat alles stom is en dat je het niet voor elkaar krijgt om enthousiast of positief te denken of te reageren. Dat is niet erg. Het kan soms best lekker en handig zijn om je in die stemming te wentelen. Als je vaak last hebt van negatieve gedachten dan kan dit slecht zijn voor lichaam en geest.

Oorzaken negatieve gedachten

Een negatieve gedachten kan ook te maken hebben met onder andere:

Heb je al een tijd lang last van negatieve gedachten en heb je het vermoeden dat je last van één van bovenstaande problemen hebt? Doe dan de zelftest. De test geeft je een duidelijk beeld of je mogelijk last hebt van psychische problemen. Je kan de uitslag van de test uitprinten en meenemen naar je huisarts. De huisarts kan je vervolgens doorverwijzen.

Wat is de zelftest?

De zelftest is een online test van Lentis, die met grote zorgvuldigheid is samengesteld door ervaren psychologen. De uitslag van de test is geen definitieve diagnose, maar geeft een beeld van je huidige toestand. Blijf niet te lang in je eentje met klachten rondlopen, maar neem contact op met je huisarts.

Ook als de test een probleem tegenspreekt, maar jij je toch zorgen maakt over je klachten, adviseren wij je contact op te nemen met de huisarts. De huisarts kan samen met jou kijken wat er aan de hand is en je mogelijk doorverwijzen naar Lentis.

Het is niet gek om contact op te nemen met je huisarts als je kampt met neerslachtige gevoelens. Neem jezelf en jouw klachten serieus en zorg goed voor jezelf. Een depressie is een veel voorkomende stemmingsstoornis in Nederland en doorgaans goed te behandelen.

Feedback