Vrouw lacht met groen veld op achtergrond

Leven met onzekerheid

Onzekerheid kan bepalend zijn voor de keuzes die je maakt in je leven. Het is jammer om je te laten leiden door je onzekerheden. Trek je bijvoorbeeld bepaalde kleding niet aan omdat je bang bent voor de reacties van anderen? Ga je niet op sport omdat je bang bent dat je te houterig bent? Blijf je in de ongelukkig relatie, omdat je denkt dat je het niet alleen kan? Erg jammer, je beperkt jezelf en daar heb je echt alleen jezelf mee. Het overwinnen van je onzekerheden kan je veel meer zelfvertrouwen én een leuker leven geven.

Oorzaken Onzekerheid

Onzekerheid kan ook te maken hebben met onder andere:

Heb je al een tijd lang last van onzekerheid en heb je het vermoeden dat je last van bovenstaand probleem hebt? Doe dan de zelftest. De test geeft je een duidelijk beeld of je mogelijk last hebt van psychische problemen. Je kan de uitslag van de test uitprinten en meenemen naar je huisarts. De huisarts kan je vervolgens doorverwijzen.

Wat is de zelftest?

De zelftest is een online test van Lentis, die met grote zorgvuldigheid is samengesteld door ervaren psychologen. De uitslag van de test is geen definitieve diagnose, maar geeft een beeld van je huidige toestand. Blijf niet te lang in je eentje met klachten rondlopen, maar neem contact op met je huisarts.

Ook als de test een probleem tegenspreekt, maar jij je toch zorgen maakt over je klachten, adviseren wij je contact op te nemen met de huisarts. De huisarts kan samen met jou kijken wat er aan de hand is en je mogelijk doorverwijzen naar Lentis.