Jonge vrouw tijdens winter

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis test

Vertrouw jij je vrienden, partner en/of collega’s niet? Heb jij het gevoel dat anderen jou in de maling willen nemen of misbruik van je willen maken? Ben jij altijd op je hoede en vind je het moeilijk een (hechte) band met anderen mensen op te bouwen?

Wanneer jij vermoedt dat je een (paranoïde) persoonlijkheidsstoornis hebt, maak dan onze persoonlijkheidsstoornis test. Met de test kun jij achterhalen of je klachten mogelijk te maken hebben met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis of een andere persoonlijkheidsstoornis.

Wat is de persoonlijkheidsstoornis test?

De persoonlijkheidsstoornis test is de online test van Lentis die door ervaren psychologen zorgvuldig is opgesteld. De test geeft een beeld van je huidige situatie en hoe je zo nodig het beste hulp kunt krijgen. De test geeft geen definitief antwoord op je vraag ‘heb ik een persoonlijkheidsstoornis?’.

Wanneer er uit de persoonlijkheidsstoornis test komt dat er aanwijzingen zijn dat je een persoonlijkheidsstoornis hebt, zoek dan professionele hulp. Neem eerst contact op met je huisarts. Hij of zij kan jou verder helpen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je huisarts jou doorverwijst naar Lentis. Wij bieden behandelingen aan voor deze persoonlijkheidsstoornis. Je hoeft dit niet alleen op te lossen.

Wat de uitslag van de persoonlijkheidsstoornis test ook is, jij kent je eigen situatie het beste. Als je twijfelt of je een persoonlijkheidsstoornis hebt, is het verstandig om niet langer te wachten en zo snel mogelijk hulp te zoeken.