Home Problemen Persoonlijkheids-stoornis Omgaan met een persoonlijkheidsstoornis

Persoonlijkheids-stoornis

Omgaan met een persoonlijkheidsstoornis

Zelf heb je niet altijd het gevoel dat er iets met je aan de hand is. Vaak ga je niet voor een persoonlijkheidsstoornis naar de huisarts, maar omdat jij je bijvoorbeeld depressief of angstig voelt. Onderstaande tips kunnen je helpen om met een persoonlijkheidsstoornis om te gaan en de stap te zetten om hulp te zoeken.

Zoek informatie 
Door over je aandoening te lezen, leer je meer over een persoonlijkheidsstoornis en over jezelf. Daarnaast helpt het om informatie over je aandoening te delen met familie, vrienden en eventuele partner. 

Praat met je familie, vrienden of partner 
Het is van belang dat mensen om jou heen weten dat je een persoonlijkheidsstoornis hebt. Zo kunnen zij jou beter helpen bij het aanpakken van je stoornis. Probeer met vrienden, familie en je eventuele partner te praten. Jullie kunnen overleggen hoe jullie met jouw persoonlijkheidsstoornis omgaan. Met een professionele behandelaar kun je bespreken welke behandeling voor jou geschikt is om de negatieve gevolgen van je persoonlijkheidsstoornis te bestrijden. 

Contact met lotgenoten
Je kunt bij Lentis op verschillende manieren in contact komen met mensen die ook een persoonlijkheidsstoornis hebben. Met hen kan je praten over je stoornis en leren hoe je er het beste mee omgaat. Je behandelaar kan je hier meer informatie over geven.