Jonge vrouw tijdens winter

Depressie test

Gaat je baby blues maar niet over? Blijf je last hebben van somberheidsklachten na de geboorte van je kindje? Voel je je angstig, onzeker en prikkelbaar? Lukt het je door je somberheidsklachten niet om te genieten van je baby? Dan kan het zijn dat je een postpartum depressie hebt.

Vermoed je dat je een postnatale depressie hebt? Doe dan onze zelftest en achterhaal of je klachten mogelijk te maken hebben met een depressie.

Bel je huisarts wanneer de kans bestaat dat je een depressie hebt. Neem ook contact op wanneer uit de test blijkt dat je waarschijnlijk niet depressief bent, maar je je toch zorgen maakt.

Wat is de Depressie test?

De Depressie test is de online test van Lentis die door ervaren psychologen zorgvuldig is samengesteld. De test geeft een beeld van je huidige situatie en hoe je het beste hulp kunt krijgen. De test geeft geen beslissend antwoord op je vraag ‘heb ik een postnatale depressie’.

Wanneer er uit de test komt dat er aanwijzingen zijn dat je een depressie hebt, zoek dan professionele hulp. Neem contact op met je huisarts, deze kan jou verder helpen. Je hoeft dit niet alleen op te lossen.

Wat de uitslag van de test ook is, jij kan je eigen situatie het beste inschatten. Als je twijfelt of je een postnatale depressie hebt, is het altijd goed om hulp te zoeken.