Jonge vrouw tijdens winter

Gevolgen postnatale depressie

Het hebben van een postnatale depressie is erg zwaar, zeker omdat er juist in deze periode zo veel druk op je ligt om je blij te voelen. Je had verwacht dat je op een roze wolk zou zitten en nu voel je je somber en futloos. Je voelt je schuldig hierover en schaamt je voor deze negatieve gevoelens. Je praat liever niet over je gevoelens, omdat je vindt dat deze niet gepast zijn. Hierdoor denk je dat je de enige bent die zich zo voelt, terwijl dit zeker niet het geval is.

Doordat je er niet over praat, word je isolement alleen maar groter. Je kan denken dat je geen goede moeder bent, of dat deze gevoelens betekenen dat je jouw baby eigenlijk niet wil. Maar jouw sombere gedachten en gevoelens komen door de depressie. Wanneer deze voorbij is, zal je je ook weer anders voelen.

Een postnatale depressie is goed te behandelen. Zoek daarom hulp. Je hoeft het niet alleen op te lossen. Samen gaan we aan de slag om jou weer beter te laten voelen. Over de behandeling van een postnatale depressie lees je hier meer.